logo-t

 • Del Arno Band objavljuje album

  Del Arno Band objavljuje album

 • Brain Damage provozao KSET kroz 20 godina svog stvaralaštva

  Brain Damage provozao KSET kroz 20 godina svog stvaralaštva

 • UNESCO dodaje reggae na popis svjetske kulturne baštine

  UNESCO dodaje reggae na popis svjetske kulturne baštine

 • Izašao prvi hrvatski riddim EP -

  Izašao prvi hrvatski riddim EP - "Bun Dem" Riddim

 • Alpha Steppa dolazi u Zagreb

  Alpha Steppa dolazi u Zagreb

 • Black Uhuru - “As The World Turns”

  Black Uhuru - “As The World Turns”

nike

Događanja
Izvještaji
2. Lipanj 2015

Ispod zvjezdanog pa sunčanog neba

Dugoočekivano otvorenje sezone partijanja na otvorenom prostoru dogodilo se prošli petak, zahvaljujući riječkoj Ri Rootz ekipi koja je u suradnji s Pozitivnim Ritmom organizirala još jednu divnu dub/jungle zabavu s dva strana gostovanja, u staroj tvornici papira Harteri.
Time je službeno zatvorena klubska sezona na ovom području i možemo se lagano prebaciti u ljetni mood, u kojem nestrpljivo čekamo prve festivale, ljetne vrućine, more i sve što s time ide.

U zatvorenom dijelu Hartere, koji je bio skroz zgodno uređen, čagalo se nešto brže na Seasplashovom soundu s engleskim producentom FLeCK-om, pionirom grčke underground scene i članom Kings Hi Fi crewa, uz lokalnu podršku i pulskog DJ-a koji se krije pod imenom Sheco. Glavni krivac za plesnjak vani na dub flooru bio je talijan Dan I koji je u Rijeku stigao sa svojim Imperial Sound Systemom, a pridružila mu se ekipa iz Bosne i Pule, Zenicafaria i Munchies Sound. Iako pred malim brojem ljudi, zagrijavanka s ekstra dozom masnog bassa u kojoj su se za controlerom izmjenjivali Mančizi i Zeničani te napravili vrhunski uvod za dub-na-talijanski-način, odrađena je baš kako treba. Obzirom da je taj dan Rijeku preplavilo more ljudi koji su išli na studentski dan, Harteru su opet okupirala uglavnom poznata, draga lica (što mi je uvijek strašno drago zbog tople i bliske family atmosfere koja se time stvori) dok je dio dub ekipe produžio i dan poslije za Pulu, gdje se Imperial sound preselio na još jedan party. Primamljivo je bilo i što se dolaskom u Harteru te kupnjom ulaznice mogla osvojiti jedna od čak četiri pripremljene festivalske ulaznice za Seasplash, Outlook, Dimensions i Slurp.

Steppa selekcijom koja je trajala više od šest sati, Dan I neumorno je držao na nogama sve prisutne čak do 10 ujutro dok je prostor oko sounda vibrirao od jeke i dubokog bassa koji se stvarao. Selekcija koja je obuhvatila priličan broj svima poznatih i dragih stvari drugih izvođača, uz miješanje s vlastitom produkcijom koja seže u daleku 2005. godinu, izazivala je smješkanje, pjevušenje (Meditate...with the sun by the day and the stars & moon by night. Meditate..), skakutanje i priljepljivanje na glasan, glasniji, najglasniji 20 kW ručno rađeni sound koji zvuči baš kako i izgleda, masivno i wow. Nešto što možemo samo poželjeti da se događa češće i više, jer zasićenje je praktički nemoguće!

Svima nam je već dosta zime, hladnoće, zatvorenih i zadimljenih prostora i jedva smo čekali pozdraviti dolazak novog dana i dočekati prve zrake sunca ispred sounda na otvorenom. Lokacija na kojoj je žurka bila smještena, teško je mogla biti bolja, meni je čak uspjela ugurati se na listu najdražih na kojima sam dosad bila. Kao i obično, ne mogu riječima prenijeti atmosferu i ugođaj koja se stvorila, tko je bio potvrdit će da se zabavio i više od očekivanog, a tko nije neka pogleda video i plače od muke. Weedimo se na prvom idućem dubu, koji je gle sreće također vani, u šumici jankomirskoj, na proslavi Irie Garden rođendana!

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"
Max RubaDub – "Style & Passion"
Jah Schulz - "A Railroad Session"
Weeding Dub - "Another Night Another Day"