logo-t

 • Del Arno Band objavljuje album

  Del Arno Band objavljuje album

 • Brain Damage provozao KSET kroz 20 godina svog stvaralaštva

  Brain Damage provozao KSET kroz 20 godina svog stvaralaštva

 • UNESCO dodaje reggae na popis svjetske kulturne baštine

  UNESCO dodaje reggae na popis svjetske kulturne baštine

 • Alpha Steppa dolazi u Zagreb

  Alpha Steppa dolazi u Zagreb

nike

Događanja
Reggae slovenija
Izvještaji
5. Lipanj 2015

The Toasters ugrijali za Skaville

Skaville ekipa počastili su nas s tulumom zagrijavanja za križevački festival, a klub Močvara je finalizirala slavlje svog 16 rođendana.

Uoči praznika za kojeg zapravo nitko ne mari, održano je zagrijavanje za Skaville festival pod nazivom „Last Train To Skaville“. Zagreb je još jednom posjetio legendani američki bend The Toasters, no ovog puta su sletili na obalu Save. The Toasters već odavno ne nastupaju u svom orginalnom sastavu nego prakticiraju moderniju i jeftiniju varijantu „uzmi sastav iz podneblja na kojem nastupaš“. Stoga su se na pozornici našli i članovi iz slovenskog Red Five Point Stara. Da li je to zapravo održavanje brenda The Toasters ili prilika mladim glazbenicima  za eksponaciju i veći broj angažmana, možemo raspravljati unedogled.

No „Last Train to Skaville“ povela je svirka zagrebačkih The Blarney Stones koji su rasplesali malobrojne s obradama Dropkick Murphysa i Flogging Molly. Ubrzo nakon njih, The Toasters penju se na pozornicu te je ska tulum započeo žestoko i zabavno! Niti jedan ska bend nije potpun bez puhačkih instrumenata, pa su shodno tome uz frontmena Bucka oni bili najistaknutiji članovi sastava. Fanovi nisu ni ovog puta ostali razočarani – iako se čekalo do kraja koncerta na „Don't Let The Bastards Grind You Down“ , u redovnom dijelu plesalo se uz „Weekend In L.A.“ i „Thrill Me Up“, a nakon škrtih sat vremena (i manje!) ipak smo iskamčili jedan bis kojeg su otvorili s „2-Tone Army“.

Iako je nastup prekratko trajao, zapravo smo čuli sve što trebamo čuti od The Toastersa. Iako mi se čini da je na ovom ska koncertu bilo manje ljudi nego inače, vjerujem da publika koja prati ovu scenu može biti zadovoljna jer je sezona bila bogata gostovanjima (8°6 Crew, Bad Manners, Soul Radics...), a centralni ska tulum u Križevcima tek slijedi 9. do 12. srpnja 2015. Ovogodišnje izdanje festivala, kao i svi ovih godina, ugostiti će mnogobrojna glazbena imena poput britanskih Chainska Brassika, venecuelanskih Gypsy Ska Orquestra, naših uzdanica Kawasaki 3p-a i ST!llnessa te mnogih drugih. Više o samom festivalu i kako do ulaznice saznaj na njihovoj službenoj stranici www.skaville.org. Iako se za ljeto veže sunce i more, dobra je solucija za početak posjetiti Križevce kao uigravanje za ljetne festivale koji slijede nakon Skavillea.

Foto: Skaville

Tekst:  

Recenzije

Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"
Max RubaDub – "Style & Passion"
Jah Schulz - "A Railroad Session"
Weeding Dub - "Another Night Another Day"