logo-t

 • Del Arno Band objavljuje album

  Del Arno Band objavljuje album

 • Brain Damage provozao KSET kroz 20 godina svog stvaralaštva

  Brain Damage provozao KSET kroz 20 godina svog stvaralaštva

 • UNESCO dodaje reggae na popis svjetske kulturne baštine

  UNESCO dodaje reggae na popis svjetske kulturne baštine

 • Alpha Steppa dolazi u Zagreb

  Alpha Steppa dolazi u Zagreb

nike

Događanja
Izvještaji
22. Prosinac 2015

Vibronics – future sound of dub

Vibronics – future sound of dub, prošlog petka u Puli 

Prošlog petka, točnije 18. prosinca, u Zepellin beach baru u Puli gostovao je jedan od najpoznatijih producenata UK dub scene – Vibronics, rame uz rame sa začetnicima hrvatske dub scene – Digitron Soundsystemom. Vibronics je oduševio svojom selekcijom i energijom uz svog dragog prijatelja i suputnika na ovoj turneji Madu Mesengera koji je svojim verbalnošću cijele večeri slao poruke mira i jedinstva. Dub Arena; kako su je nazvali organizatori, bila je savršeno okruženje za sve ljude željne zemljotresnih bassova i pozitivnih vibracija. 


Nedaleko Dub Arene smjestio se i drugi floor - Bass Garden koji je nudio alternativu za sve one željne bržeg ritma. Ovoga puta imali smo priliku poslušati dvojac Inchoona (ma kako me je rasplesao) i Okora, koji su po prvi puta gostovali u Puli. Uz njih, u bass dvorištu, svoje najnovije trake puštao je i lokalni dj s trenutnom adresom u Berlinu, član Seasplash crewa Sheco, sa svojim dnb i jungle setom i vinilnom selekcijom, te rezidenti floora Arboretum Kolektiv uz ponajbolju reggae, jungle i dnb selekciju.

Ovo je bio drugi u nizu partija u organizaciji udruge SUB, Arboretum Koletiva i Munchies Sound Systema, u sklopu projekta Dub Arena i Bass Garden. On predstavlja seriju partija soundsystem kulture na mjesečnoj bazi uz međunarodna gostovanja i lokalnu potporu. Prvo događanje zimske sezone, Munchies Sound System launch party ujedno je bio i inauguracija prvog istarskog sound systema gdje su ugostili svoje mentore i prijatelje iz Italije Rockers Dub Master i Warrior Charge te lokalnu podršku Exotic Times. Nakon uspješnog launch partija odlučuju se svojim floorovima dati upečatljiva imena Dub Arena i Bass Garden, čime započinju zimsku sezonu s ciljem buđenja underground scene u zimskim mjesecima.

E pa dečki, sretno! Long live dub, stay Irie!

Tekst:   Anja Ilijašević

Recenzije

Alpha Steppa Meets Nai-Jah - "The Great Elephant"
Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"
Max RubaDub – "Style & Passion"
Jah Schulz - "A Railroad Session"