logo-t

 • Brain Damage snimio album u Kolumbiji

  Brain Damage snimio album u Kolumbiji

 • Outlook je i dalje top

  Outlook je i dalje top

 • Johnny Clarke:

  Johnny Clarke: "I danas živim i stvaram u Kingstonu, to je moj dom"

 • Inner Circle u Šibeniku

  Inner Circle u Šibeniku

 • Max RubaDub –

  Max RubaDub – "Style & Passion"

nike

Događanja
Izvještaji
22. Rujan 2016

Vrijeme je za Antenatov live

Antenat otvorili petu sezonu Good Vibrationsa
Na ovaj koncert Antenata sam se namjerila otići rekreativno, bez ikakve službene dužnosti. I to po ne znam koji put, no Antenat me jednostavno svaki put omađija. Otvorenje Good Vibrations sezone počelo je najbolje moguće, s koncertima Genetic Planta i Antenata.

Obzirom da je ovo trebao biti moj rekreativni izlazak, besramno sam zakasnila na Genetic Plant koji su već debelo počeli pri mojim prvim koracima u Vintage. Ono što sam čula me nije spektakularno impresioniralo no ovo je svakako sastav koji vrijedi pažnje. Možda s većim brojem svirki u nogama postignu bolje efekte kod publike.

No zato miljenici zagrebačke publike nikako nisu zakazali. Koncert se lagano nabrijavao s Egolessovim remiksom „Nazorove“, a Antenat se krenuo penjati na pozornicu na opće oduševljenje publike. U koncert se krenulo s „Izvorom“, nastavilo se preko „Simplify Us“, a zatim je na „Muzičkoj“ predstavljen Fred iz Drvoreda no ovog puta zasjeo je za klavijature i pritom izuo iz cipela publiku koja je izgarala od želje za plesom. Što reć dalje, ponovno smo prošli skoro cijelu diskografiju Antenata; otišli smo na „Izlet“, „Opasno je“ je bila uvertira za „Them Promise“, nastavilo se uz prigodnu „Mi i Oni“, ponovno se odala „Oda“ biciklistima što je bilo baš zgodno jer je danas Svjetski dan bez automobila. Ne znam kako ne plesati na „Vrlinu“ i „DBK“, dok je službeni dio koncerta završen uz „Ima Nas Dovoljno“ koja je bila posvećena situaciji na Filozofskom fakultetu za koju se toplo nadam da će imati pozitivan rasplet. Nakon službenog dijela koncerta sjetila sam se da sam došla rekreativno pa sam zadnje korake brojala uz taktove „Bolivije“ na bisu. Ne sumnjam u Antenate da su publiku do kraja koncerta ostavili totalno bez cipela. Zapravo, mislim da je vrijeme da ovaj bend napravi novo live izdanje. Zadnji službeni live zapisi sežu iz doba Transmeet TV-a (Boogaloo, svibanj 2009.), no dovoljno je vremena prošlo i dovoljno materijala imaju da se priča ponovi. Ništa im nije prepreka.

Foto/video: Ivana Percl
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Max RubaDub – "Style & Passion"
Jah Schulz - "A Railroad Session"
Weeding Dub - "Another Night Another Day"
Banana Zvuk - “Split Banana”
Ras Mc Bean & Soulcraft – „Reggae On A Mission“