logo-t

 • Brain Damage snimio album u Kolumbiji

  Brain Damage snimio album u Kolumbiji

 • Outlook je i dalje top

  Outlook je i dalje top

 • Johnny Clarke:

  Johnny Clarke: "I danas živim i stvaram u Kingstonu, to je moj dom"

 • Inner Circle u Šibeniku

  Inner Circle u Šibeniku

 • Max RubaDub –

  Max RubaDub – "Style & Passion"

nike

Događanja
Izvještaji
4. Studeni 2016

Vječni Superhiks

Makedonski ska rasplesao Zagreb
Makedonska ska/reggae/punk atrakcija Superhiks ​sinoć je nakon dugih pet godina ponovno posjetila Zagreb. Sastanak s njima zakazan je u Vintage Industrial Baru, a njihova odsutnost s našeg koncertnog vidokovca nedvojbeno je ostavilo traga na iskazanom zanimanju publike. Nekad su Superhiks bili naši stalni gosti, a ovih dana u Zagrebu ste ponovno morali publiku upoznavati s njima.

No ipak je prva linija entuzijazma osigurala sebi prednje redove. Nekolicina fanova smjestili su se i koncert je mogao početi. Iako iza sebe imaju više od dvadeset godina rada, djeluju kao dječarci željni sviranja. Njihova puhačka sekcija sastavljena od saksofona, trube i trombona rasplesala bi i zagrobni život, a mnoge sviračke utakmice u nogama svakako im daju prednost.

Za 23 godine karijere imaju relativno malo izdanja što, doduše, nije mjerilo kvalitete. Najavili su novi album koji najavljuje zarazni singl "RamParaRam", a na plesnom podiju je postalo sve toplije uz "Majmun", "Bezgrešen" ili se pak bezgranično razbacivalo uz hit "Rade". Uz duhovitu primjedbu da ne razumijemo makedonski, odsvirali su nam njihovu interpretaciju pjesme KUD Idijota "Mi smo ovdje samo zbog para" s kojom su se našli na kompilaciji „Za tebe – A tribute to KUD Idijoti“. Dečki su bome pokazali da vole i latino, a u zadnju etapu koncerta ušli smo s "Afrikom", dok su vrhunac večeri nedvojbeno bili obrađeni Motorheadi "Ace of Spades" i žestoka "Na Luta Rana". S "Na Luta Rana" primakli smo se kraju te službeni dio koncerta u Vintageu završili uz "Pesni Glupavi".

Možda mi se učinilo, no na početku večeri činili su se razočarani s malim brojem publike ali Superhiks su dali sve od sebe. Nadam se da nećemo morati čekati još pet godina za ponovni susret.
Foto: Superhiks Facebook
Tekst:  

Recenzije

Max RubaDub – "Style & Passion"
Jah Schulz - "A Railroad Session"
Weeding Dub - "Another Night Another Day"
Banana Zvuk - “Split Banana”
Ras Mc Bean & Soulcraft – „Reggae On A Mission“