logo-t

 • Seasplash otkrio program MainSplash pozornice po danima

  Seasplash otkrio program MainSplash pozornice po danima

 • Izašlo remiksirano izdanje trećeg albuma Brain Holidaysa

  Izašlo remiksirano izdanje trećeg albuma Brain Holidaysa

 • Weeding Dub -

  Weeding Dub - "Another Night Another Day"

 • Jah Schulz -

  Jah Schulz - "A Railroad Session"

 • Banana Zvuk - “Split Banana”

  Banana Zvuk - “Split Banana”

 • Ras Mc Bean & Soulcraft – „Reggae On A Mission“

  Ras Mc Bean & Soulcraft – „Reggae On A Mission“

nike

Događanja
Izvještaji
1. Siječanj 2017

Pakleni ulazak u 2017.

Doček Nove godine uz Kawasaki 3P

Kawasaki 3P su oduvijek znali što rade, ili se barem tako čini. Njihova punk/ska/reggae tzv. šank poezija oduvijek je bila privlačna masama. Obzirom da je doček Nove godine uvijek najveća masovka u gradu po pitanju ruženja, nije bilo razloga da se ne spoji vrhunski koncert Kawasaki 3P-a i doček 2017.

Pri samom ulasku u Vintage Industrial Bar osjetila se zarazna pozitivna atmosfera koja se prenijela i na naše društvance. Koncert je počeo s malim zakašnjenjem oko 23h, a Kawasaki 3P su u zadnji sat 2016. godine ušli kao nogom u čelo s „Ribom“. Žestoko i nemilosrdno, bez pozdrava i emocija. Čistokrvi punk zapljusnuo je iz zvučnika, a bubanj se osjetio tijekom cijelog koncerta u rasponu između želuca i donjeg dijela kralježnice. Malo suzdržaniji početak koncerta omogućio je svim članovima benda da kravate na mjestu stoje, no ipak su nas pošteno nas ugrijali s „Malo vas je“, a potom je uslijedila „Kaj kaj kaj“, najbolja obrada Body Counta ikad, a pronašlo se mjesta i za „Jebotext“ i "Loš, zao", dok je prvi dio koncerta neposredno prije ponoći priveden kraju s prigodnom „Jebanjem“.

Dodatna slika 1

Koncert je bio podijeljen u dva dijela, a obzirom da je prvi dio završio prije početka nove godine mogli smo u miru „odraditi“ čestitarenje. Srećom, sa stankom se nije otezalo pa se odmah krenulo s novom dozom tripova. Drugi blok je bio puno opušteniji i rezerviran za hitove, a u njega se pak ušlo s tradicionalnom obradom „Nove godine“. Ekstremno dobar ska i fantastično odsviran dub prolazio je kroz sve pore koncerta, a „Mupov-ska“ bio je put u nove dimenzije. U alkoholiziranim dimenzijama tek pridošle 2017. godine plesalo se uz izvrsno zabrijanu „Kak' si? Pa tak“, uvijek genijalni „Patliđan“, „Niskarastaman“, „Mate Parlov“, „Anđelko“, „Puta Madre“, pomalo kabaretski hit novijeg datuma „Šatro“... Uvijek se nađe mjesta za vječnu „Antoniju“, a srećom „Čik u oko“ je ostao samo u pjesmi. Uvijek ekspresivni Pavlica uletavao je s trube na vokal, a po običaju njihova brass sekcija je istančano protkala cijeli koncert. Dočekali smo 2017. godinu u stilu vrhunske zajebnacije Kawasaki 3P-a, a skoro su i nas nagnali na poeziju na šanku.

Više od dvadeset godina predanog rada i bezbroj koncerata osjeti se u svakoj njihovoj pjesmi. U fuziji žanrova vrhunski su majstori. „Mate Parlov najjači je čovjek na svijetu“, a Kawasaki 3P je najbolji punk/ska bend u Hrvatskoj.

Foto: Robert Pavić

Tekst:  

Recenzije

Jah Schulz - "A Railroad Session"
Weeding Dub - "Another Night Another Day"
Banana Zvuk - “Split Banana”
Ras Mc Bean & Soulcraft – „Reggae On A Mission“
Egoless - "Empire of Dirt"