logo-t

Raggalution - "Gatekeeper"
Recenzije

Raggalution - "Gatekeeper"

Art-reggae iz susjedstva 
Koncertna promocija albuma Bamwisea u Zagrebu
Vijesti
El Mahdy Jr. - "Time to Sell the Golden Teeth"
Recenzije
Melita (T.O.Y.): "Uspjeh je uopće imati priliku za...
Intervjui

Melita (T.O.Y.): "Uspjeh je uopće imati priliku za...

Intervju s Melitom Bencan, suorganizatoricom T.O.Y. festivala
Šamansko putovanje zvukom
Izvještaji

Šamansko putovanje zvukom

King Ayisoba u Močvari 
prev
next

nike

Događanja
 • 30.5.2017. | Masters, Zagreb

  # Reggae utorak: Sisters in Roots

  Upad: 0 kn

 • 2.6.2017. | Masters, Zagreb

  # DU3normal, DuB-I, Herya, Kiwi

  Upad: 30/40 kn

 • 3.6.2017. | Bunker, Samobor

  Filip Motovunski, MC Tone Tuoro, Jan Becele

  Upad: 0 kn

 • 6.6.2017. | Pločnik, Zagreb

  Bamwise "Fury" - promocija spota

  Upad: 0 kn

 • 9.6.2017. | Pogon Jedinstvo/Močvara, Zagreb

  Bamwise, Egoless, Bass Culture, MMMeniga, Funk Guru...

  Upad: kn

 • 16.6.2017. | KSET, Zagreb

  Samostalni Referenti, Officer Down

  Upad: kn

 • 24.6.2017. | Močvara, Zagreb

  # Seasplash warm up: One Dread, Jah Billah, Dr.Obi ft Anja G, Mr. Roots Attaché

  Upad: 30/40 kn

 • 1.7.2017. | Kutina

  Rasta Altitude #1: HIGH GRADE COMMANDA, PETER POSH, PULAP REGGAE STATION, SLAVONIJA VIBES SYNDICATE, RASTA ALTITUDE SOUND

  Upad: 0 kn

Reggae slovenija
Izvještaji
1. Siječanj 2017

Pakleni ulazak u 2017.

Doček Nove godine uz Kawasaki 3P

Kawasaki 3P su oduvijek znali što rade, ili se barem tako čini. Njihova punk/ska/reggae tzv. šank poezija oduvijek je bila privlačna masama. Obzirom da je doček Nove godine uvijek najveća masovka u gradu po pitanju ruženja, nije bilo razloga da se ne spoji vrhunski koncert Kawasaki 3P-a i doček 2017.

Pri samom ulasku u Vintage Industrial Bar osjetila se zarazna pozitivna atmosfera koja se prenijela i na naše društvance. Koncert je počeo s malim zakašnjenjem oko 23h, a Kawasaki 3P su u zadnji sat 2016. godine ušli kao nogom u čelo s „Ribom“. Žestoko i nemilosrdno, bez pozdrava i emocija. Čistokrvi punk zapljusnuo je iz zvučnika, a bubanj se osjetio tijekom cijelog koncerta u rasponu između želuca i donjeg dijela kralježnice. Malo suzdržaniji početak koncerta omogućio je svim članovima benda da kravate na mjestu stoje, no ipak su nas pošteno nas ugrijali s „Malo vas je“, a potom je uslijedila „Kaj kaj kaj“, najbolja obrada Body Counta ikad, a pronašlo se mjesta i za „Jebotext“ i "Loš, zao", dok je prvi dio koncerta neposredno prije ponoći priveden kraju s prigodnom „Jebanjem“.

Dodatna slika 1

Koncert je bio podijeljen u dva dijela, a obzirom da je prvi dio završio prije početka nove godine mogli smo u miru „odraditi“ čestitarenje. Srećom, sa stankom se nije otezalo pa se odmah krenulo s novom dozom tripova. Drugi blok je bio puno opušteniji i rezerviran za hitove, a u njega se pak ušlo s tradicionalnom obradom „Nove godine“. Ekstremno dobar ska i fantastično odsviran dub prolazio je kroz sve pore koncerta, a „Mupov-ska“ bio je put u nove dimenzije. U alkoholiziranim dimenzijama tek pridošle 2017. godine plesalo se uz izvrsno zabrijanu „Kak' si? Pa tak“, uvijek genijalni „Patliđan“, „Niskarastaman“, „Mate Parlov“, „Anđelko“, „Puta Madre“, pomalo kabaretski hit novijeg datuma „Šatro“... Uvijek se nađe mjesta za vječnu „Antoniju“, a srećom „Čik u oko“ je ostao samo u pjesmi. Uvijek ekspresivni Pavlica uletavao je s trube na vokal, a po običaju njihova brass sekcija je istančano protkala cijeli koncert. Dočekali smo 2017. godinu u stilu vrhunske zajebnacije Kawasaki 3P-a, a skoro su i nas nagnali na poeziju na šanku.

Više od dvadeset godina predanog rada i bezbroj koncerata osjeti se u svakoj njihovoj pjesmi. U fuziji žanrova vrhunski su majstori. „Mate Parlov najjači je čovjek na svijetu“, a Kawasaki 3P je najbolji punk/ska bend u Hrvatskoj.

Foto: Robert Pavić

Tekst:  

Recenzije

El Mahdy Jr. - "Time to Sell the Golden Teeth"
Raggalution - "Gatekeeper"
Jah Billah featuring Iyano Iyanti - "Global Showcase Volume One"
Dr. Dubenstein - "Conspiracy Theory"
Wailing Souls - "Island Girl"