logo-t

 • Zenicafaria:

  Zenicafaria: "Želimo imat kontinuitet..."

 • Novi video za Brain Holidays

  Novi video za Brain Holidays

 • 10 godina Digitron sound systema

  10 godina Digitron sound systema

 • Objavljen video s najboljim trenucima prošlogodišnjeg Seasplasha

  Objavljen video s najboljim trenucima prošlogodišnjeg Seasplasha

 • Homegrown Sound –

  Homegrown Sound – "March Against Oppression"

 • Krak in Dub -

  Krak in Dub - "Amazonite"

nike

Događanja
Izvještaji
21. Svibanj 2017

Bassno zagrijavanje za Outlook

Zion Train nastupio u Močvari

Močvara je u petak navečer bila mjesto okupljanja ljubitelja teške bass okupacije. Iznimno naglašena bass kultura karakteristična je za pulski Outlook pa smo se u Močvari zagrijavali za festival koji je u nadolasku (6.-10.rujna). Ovogodišnje zagrijavanje dovelo nam je na obale Save Zion Train, britanski sound system koji je nekad učestalo palio i žario naše plesne podije.

Nakon višegodišnje pauze gostovanja Zion Traina Zagrebu, 2017. imali smo prilike prisustvovati nostalgičnoj reprizi nekadašnjih tuluma u kultnoj Močvari. Publika je bila protkana s nekoliko entuzijastičnih klinaca koji se ne libe prvih redova te nas olinjalih u pozadini koji smo se došli podsjetiti kako je to izgledalo prije 10-15 godina. Iako nisam bila na cijelom setu, čini mi se da je zapadnozagrebački štovatelj dubstepa, Sapleo iz Volumena adekvatno uveo društvo u Močvari u dub miks Neila Percha. Neil je za ovu priliku u Zagreb doputovao s legendarnim MC-em Dub Daddom koji svoje vokalno majstorstvo pokazuje svih sat i pol trajanja nastupa. Meditation, meditation odjekivalo je klubom, a publika je objeručke prihvaćala svaki poziv Dub Dadde na sudjelovanje. Čovjek jednostavno zna s ljudima i zapravo spašava večer. Ako ste očekivali nešto inovativno od Zion Traina, ostali bi ste razočarani no ako ste došli po kvalitetnu večer, otišli ste doma punih džepova sreće. Osobno me zanimalo završava li Zion Train svoje nastupe još uvijek s „War In Babylon“. Završava i to zapravo daje točku na i njihovoj predvidivosti. No, njihov 30-godišnji rad svakako treba poštovati i uloviti nastup Zion Traina je za toplu preporuku.

Dodatna slika 1

Nakon njih dolazi red na dobre duhove s naše scene - Filipa Motovunskog i Kodina, no nažalost njihove nastupe sam popratila samo u obliku zvučne kulise. Tu zvučnu kulisu je podebljala i publika koja se orila.

Sve u svemu, ovo je bio jedan dobar tulum no ostaje pitanje možemo li se zadovoljiti s nostalgijom. Ali veseli me nadolazeći „povratak“ domaćih dub/reggae snaga u Močvaru; očekuje nas 9. lipnja koncertna promocija albuma Bamwisea „Soundproof u Jedinstvu i Močvari uz odličnu pranju Egolessa, Bass Culturea i MMMenige dok se 24.6. također u Močvari ugrijavamo za Seasplash festival uz One Dread, DR.Obija ft. Anju G, Jah Billaha i Mr. Roots Attachéa.

Foto: Manuel Perlić

Tekst:  

Recenzije

Homegrown Sound – "March Against Oppression"
Eden Fight - "Reggaevolution"
Païaka - "The Line"
Krak in Dub - "Amazonite"
Preslušano: Alborosie, Pablo Raster, ELND, Fahbro