logo-t

 • Alpha Steppa dolazi u Zagreb

  Alpha Steppa dolazi u Zagreb

 • Black Uhuru - “As The World Turns”

  Black Uhuru - “As The World Turns”

 • Brain Damage -

  Brain Damage - "¡Ya No Màs!"

 • Devet godina Reggae hr-a

  Devet godina Reggae hr-a

 • Johnny Clarke:

  Johnny Clarke: "I danas živim i stvaram u Kingstonu, to je moj dom"

nike

Događanja
Reggae slovenija
Izvještaji
30. Ožujak 2011

Zenzile se dokazali Rijeci

U riječkom kalendaru koncerata rijetko se može naći koncert nekog reggae ili ska banda. Iako se zadnjih godina ponuda popravila, još uvijek nije to ponuda dostojna grada kao što je Rijeka.

To se odnosi na reggae i ska, a što ako kažem da su dub koncerti još veća rijetkost? Upravo ta činjenica daje dodatnu veličinu događaju koji se zbio u četvrtak u Stereo Klubbu. U programom najšarolikijem klubu grada na Rječini nastupili su iskusni francuski dubberi Zenzile!

Lagano opuštanje prije nastupa uvaženih gostiju priuštio nam je riječki chillout lounge live-act Invasion of Senses. Nažalost, njihov sam nastup propustio jer mi se na putu do Sterea ispriječila „rutinska kontrola" hrvatske policije.

Na sreću, nastup francuskih dub velikana stižem otpratiti od samog početka. Natup je pružio presjek cijele njihove dosadašnje karijere. Radi se o peteročlanoj instrumentalnoj postavi izuzetnih glazbenika čiji izričaj povremeno dodatno ojačava i simpatična vokalistica Jamika. Svim članovima je jedna karakteristika zajednička, a radi se o lakoći kojom pozitivnu energiju prenose na publiku. Neosporna je i vještina ovladavanja publikom te odlična dvosmjerna komunikacija s istom unatoč povremenim jezičnim barijerama. Glazbu koju ovaj band izvodi nemoguće je svrstati u okvire jednog žanra. Radi se o kolekciji nevjerojatnih koktela na bazi duba koji se dalje mješa sa mnoštvom podvrsta rocka ili pak soula, jazza i folka. Tako neki njihovi kokteli pršte energijom dok drugi pužaju nezaboravni opuštajući doživljaj.Zenzile je band vrijedan slušanja i u mamurna jutra i prije izlazaka vikendom, ali je ipak najprikladniji u live izvedbi u vašem omiljenom klubu.

Važno je nikako ne propustiti pohvalu vodstvu Stereo Klubba. Osim odličnih Zenzilea, ovoga vikenda se u istom klubu održao i fantastični koncert Bambi Molestersa te minimal party uz Dejana Miličevića, a vikend je završio uz radionicu Jelene Radan i škole pjevanja i sviranja Studio Maraton u nedjelju navečer. Upravo zbog ovoliko raznolike ponude Vojko Mecena i njegova družina zaslužuju naklone i pohvale pruživši širokom spektru publike da uživa u vikendu. Kada bi ostatak Rijeke učio iz njihovog primjera, možda ne bi bilo potrebe čekati godinu dana na jedan dub koncert.

 

Tekst:  

Moglo bi te zanimati

Recenzije

Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"
Max RubaDub – "Style & Passion"
Jah Schulz - "A Railroad Session"
Weeding Dub - "Another Night Another Day"