logo-t

 • Del Arno Band objavljuje album

  Del Arno Band objavljuje album

 • Brain Damage provozao KSET kroz 20 godina svog stvaralaštva

  Brain Damage provozao KSET kroz 20 godina svog stvaralaštva

 • UNESCO dodaje reggae na popis svjetske kulturne baštine

  UNESCO dodaje reggae na popis svjetske kulturne baštine

 • Izašao prvi hrvatski riddim EP -

  Izašao prvi hrvatski riddim EP - "Bun Dem" Riddim

 • Alpha Steppa dolazi u Zagreb

  Alpha Steppa dolazi u Zagreb

 • Black Uhuru - “As The World Turns”

  Black Uhuru - “As The World Turns”

nike

Događanja
Izvještaji
3. Studeni 2017

Kojot s deset života

Hornsman Coyote nastupio u Zagrebu
Prije nekoliko mjeseci izašao je Hornsmanov deseti samostalni album „Sevengreen“ koji je potiho odjeknuo među reggae zajednicom. Također se tihim korakom Hornsman Coyote pojavio u Zagrebu predstaviti navedeno izdanje. Na neuobičajenom mjestu za reggae večeri Hard Placeu, u četvrtak uvečer okupila se šačica ljudi iščekivajući dolazak prvog trombona regije na pozornicu.

Hornsman Coyote nedavno je raspustio prateći bend pa je na turneju krenuo s dj-em i back vokalisticom. Obzirom na njegovu bogatu karijeru i iskustvo, Hornsmanov izbor je mogao biti bolji ili je barem mogao održati više probi s navedenom postavom. Dj je bio sklon falševima, a bongose, za koje je također bio zadužen u nekoliko navrata ih je samo potapšao dok je vokalistica dobar dio nastupa poslužila kao ukras na pozornici. Napokon, pred kraj koncerta njena uloga bila je potpunija. No, da ne svedem sve na pljuvačnicu, Hornsman Coyote je i dalje izvrstan. Izvrstan trombonist, izvrstan vokal, izvrstan showmaker. Sve nedostatke podloge, vješto je zamaskirao i uzajamno, zajedno s publikom držao i podizao atmosferu. Iako posjećenost nije bila impresivna, Hornsman se držao kao da je klub krcat, a publika je tim stavom bila oduševljena. Dostojno je predstavljen „Sevengreen“, a u nastup je ukoračio s posvetom jednom od najvećih trombonista Ricu Rodriguezu. „Holy Ways“, „I Belive“, „Modern Age Slavery“, „Bells Of Hate“, kao i zadnji singl „Tone Of Your Voice“ odjekivali su Hard Placeom, a publika je pokazala da je ipak dobro preslušala „Sevengreen“. Dobri stari hitovi poput „Seems Like Revolution“, „Belly Of The Beast“ ipak su izazvali salve oduševljenja, a službeni dio koncerta završava s pjesmom „Star“. I dok je bilo očigledno da će se Hornsman popeti ponovno na pozornicu, mikrofon mu ipak „otima“ Edo M.I.S.T. koji je imao svojih pet minuta. Pomalo iznenađen s tim uletom Hornsman, vraća se na postolje i roka za kraj „Glow Jah Light“, a finale i glavno zakucavanje večeri nadolazi s remiksom od Filipa Motovunskog „Belly Of The Beast“.

Hornsman Coyote ponovno je pokazao svoju iznimnu talentiranost, ali šteta što se nije potrudio da to u kompletu zamiriši na savršenstvo.

Foto: Manuel Perlić
Tekst:  

Recenzije

Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"
Max RubaDub – "Style & Passion"
Jah Schulz - "A Railroad Session"
Weeding Dub - "Another Night Another Day"