logo-t

 • Del Arno Band objavljuje album

  Del Arno Band objavljuje album

 • Brain Damage provozao KSET kroz 20 godina svog stvaralaštva

  Brain Damage provozao KSET kroz 20 godina svog stvaralaštva

 • UNESCO dodaje reggae na popis svjetske kulturne baštine

  UNESCO dodaje reggae na popis svjetske kulturne baštine

 • Izašao prvi hrvatski riddim EP -

  Izašao prvi hrvatski riddim EP - "Bun Dem" Riddim

 • Alpha Steppa dolazi u Zagreb

  Alpha Steppa dolazi u Zagreb

 • Black Uhuru - “As The World Turns”

  Black Uhuru - “As The World Turns”

nike

Događanja
Reggae slovenija
Izvještaji
10. Ožujak 2018

​Sassja još uvijek na tronu

Promocija albuma "No problemo"
Sassja je ponovno sinoć u Vintage Industrial Baru lociranim u hrvatskoj metropoli pokazala da je kraljica žanra, i to u koju god kategoriju ju željeli strpat. Album "No problemo" zaokružio je njen višegodišnji rad, a što je joj je potonji uradak novo donio, o tome jedino može Sassja sama pričati. Promocija aktualnog izdanja u Vintageu izgledala je gotovo identično kao promocija albuma prvijenca "Taktički praktično". Nakon očajničkog pokušaja Playground Hustela da animiraju publiku, napokon Kantriman izlazi na pozornicu i večer srećom dobiva kvalitetan predznak. Kantriman osvaja publiku s puštanjem Khana i The Buga, a zatim dolazi red na još uvijek prvu ženu FM JAM-a.

Nastup je bio vrlo jednostavno koncipiran, bez gostiju, bez dodatne dramaturgije, vrlo direktan i jasan. Taktički praktično je Sassja složila set listu - izredali su se hitovi iz cijelog njenog opusa. Sassja i dalje suvereno vlada pozornicom, a sinergija između nje i Kantrimana prenosi se na dinamiku nastupa. Verbalno je i dalje jaka, a hrabrost je odmah pokazala s pregledom našeg društva u "Klikat" i "Nek je živa glava", dok je s "Taktički praktično" vrlo lako prešla na "Ragga naš" u kojoj zapravo nimalo nije nedostajao Frenkie. "Mahalu" je već publika savladala, a svoju emotivnu stranu je Sassja, kao i na albumu pokazala u zanimljivoj izvedbi pjesme "Ništa", kao i emotivnoj "S njom". Mudro je pospajala "Trepere mi živci" s "Etiketama", dok su s "Njemicom" i "No problemo" Sassja i Kantriman naprosto zakucali nastup. Pribjeglo se klasičnom zatvaranju nastupa s "Jemenom", a kako je navela da ima problema s niskim pristikom, tlakom odnosno pressurom, za bis se našlo mjesta za "Nema pritiska", a večer je zatvorila sa svojim prvim hitom "Clash".

Sassja još uvijek nije nadmašila samu sebe, no kvaliteta je neosporna. Najveća mana nastupa su bile različite kvalitete matrica u Kantrimanovim rukama. Treba imat hrabrosti verbalizirati svoje misli i osjećaje pred jalnim, pljuvačkim društvom koje je još k tome iznimno sklono patrijahatu. Htjeli/nehtjeli, Sassja je još uvijek na tronu, a odlučite sami u koju žanrovsku ladicu ju želite strpat.

Foto: Nikola Knežević (Music Box)
Tekst:  

Recenzije

Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"
Max RubaDub – "Style & Passion"
Jah Schulz - "A Railroad Session"
Weeding Dub - "Another Night Another Day"