logo-t

 • Bun Dem Riddim EP

  Bun Dem Riddim EP

 • Del Arno Bend -

  Del Arno Bend - "Ako ne znaš šta da radiš"

 • Nova dub/reggae večer na A Weekend Block Partyu

  Nova dub/reggae večer na A Weekend Block Partyu

 • Novo izdanje AmpliFyah Musica

  Novo izdanje AmpliFyah Musica

 • Alpha Steppa napravio potres u Željezničaru

  Alpha Steppa napravio potres u Željezničaru

 • Beogradski FC Apatride Utd predstavio novi album

  Beogradski FC Apatride Utd predstavio novi album

 • Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

  Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

nike

Događanja
Izvještaji
17. Siječanj 2019

Šomazguni donijeli dašak ljeta u Vintage

Koncert u Zagrebu
Više od godinu dana smo čekali da nam se Žan Jakopač sa svojim Šomazgunima ponovno ukaže u Zagrebu i ovaj put smo dobili odličan akustični trio. Nakon što su dvije godine radili u KSET-u, ovaj put su se preselili u Vintage, a ja se stvarno nadam da cijela ta priča neće ostati na jednom koncertu godišnje.

Ovo je prvi puta da sam uhvatio njihov koncert i stvarno mi je jako drago da napokon jesam. Nije bio prepun klub tako da je bilo dosta mjesta za plesanje i baš smo imali pravu otočku atmosferu. Još u ovakvom akustičnom izdanju su stvarno napravili atmosferu kao da smo svi na nekom moliću na otoku, pijemo, plešemo, pjevamo i najviše od svega, zezamo se. Iako smo svi više manje došli čuti sve one hitove Šo!Mazgoona koji se slušaju već dvadesetak godina, Žan nam je odsvirao i nešto novog materijala. Koncert su otvorili oko 22h s klasikom „Gomma Natural“ i tako smo krenuli na otočko putovanje. Nastavilo se sa starim hitovma pa su uslijedile „E, he, hej“, zatim otočka verzija Exoudusa „Zbijeg“. Odmah nakon nje smo dobili legendarnu „Tramuntonu“ poslije koje smo malo odmorili uz pjesmu „Tiho“. Super su uspijeli izmiješat poznatije stvari s nešto novih stvari, malo svi pjevamo, pa malo slušamo što to Žan ima novo za reći, naravno ako ga uspiješ razumijeti, a ja sam zato na koncert poveo frendicu podrijetlom s otoka da mi tu i tamo nešto prevede. Nakon starog hita „Otoče“ koja je otprilike bila deseta stvar smo dobili blok nešto novih i nešto malo manje poznatijih starih stvari i tu je ispucao sve ljubavne stvari poput „Tajna jubav“ ili „Ljubavi jedina“. Za kraj su nam ostavili hitove „Ganja“, pa „Di je? Ni je“ nakon kojih se našla laganija, ali odlična stvar „Sprovod“ i odmah iza nje vječni hit „Na Palagružu“. Tu je već bila prošla ponoć, što znači da su odsvirali preko dva sata i ja bi rekao nekih 25 pjesama. Nakon "Palagruže" su se pozdravili i otišli, no publika je jednoglasno htjela još, te su vratili sa pojačnjem. Pridružio im se dečko na klarinetu pa su nas za bis još počastili sa „Silencio“ i prigodnom za ekipu u Zagrebu pjesmom „Zatočen“ što je zaključilo skoro dva i pol sata koncerta!

Vrhunski koncert Šomazguna u Vintageu; čudo od žene kako je rekao Žan, Jelena Galić na akustičnom basu (iako je pokraj nje na podu stajao kontrabas no nažalost, nisu ga mogli spojiti zbog tehničkih problema), vrhunski ritmičar Mario Hernandez na perkusijama i Žan s glasom i akustarom, dovoljni su za odličan provod u četvrtak navečer.
Tekst:   Vedran Šimunec

Recenzije

Bun Dem Riddim EP
Del Arno Bend - "Ako ne znaš šta da radiš"
Alpha Steppa Meets Nai-Jah - "The Great Elephant"
Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"