logo-t

 • Izašao prvi hrvatski riddim EP -

  Izašao prvi hrvatski riddim EP - "Bun Dem" Riddim

 • Alpha Steppa dolazi u Zagreb

  Alpha Steppa dolazi u Zagreb

 • Black Uhuru - “As The World Turns”

  Black Uhuru - “As The World Turns”

 • Brain Damage -

  Brain Damage - "¡Ya No Màs!"

 • Devet godina Reggae hr-a

  Devet godina Reggae hr-a

 • Johnny Clarke:

  Johnny Clarke: "I danas živim i stvaram u Kingstonu, to je moj dom"

nike

Događanja
Izvještaji
19. Srpanj 2012

Jamalski nastupio u Akc Medika

Kako bismo se malo rashladili i sakrili od isparavajućeg gradskog asfalta, zavukli smo se u dubine AKC Medike, gdje je na tri flora bila organizirana oproštaljka prije ljetne pauze.

U AKC-u smo pronašli ljude svih uzrasta, mišljenja i ideja, koji su se usprkos nesnosnoj sparini odlučili za ples. U petak, 6. srpnja, 2012. Pierottijeva 11 palila je i žarila raznolikim sadržajem i zabavom.

Uz bogat program te masivnu podršku domaćih DJ-eva i MC-eva, na main stageu u Attacku nastupio je Jamal Mitchell, poznatiji pod nazivom Jamalski. Zvijezda večeri, stigla je iz dalekog New Yorka po prvi put u Hrvatsku, pri tom donijevši dašak old school-a njujorške underground scene. Jamalski se glazbom počeo baviti davnih 80-ih, istražujući hip-hop, što ga je kasnijih godina dovelo do organiziranja prvih jungle tuluma u New Yorku. U Mediki, Jamalski nam je prezentirao svoj ragamuffin stil, koji je definitivno oduševio ljubitelje old school-a. Pri izvedbi mu se pridružio i MC M. I. S. T., pokazavši kako je i on savršeno ovladao repanjem te kako njegov stil ne zaostaje za Jamalskim. Nakon njihovog nastupa, klub se pomalo praznio te na kraju više nitko nije uživao u agresivnom dancehallu, jer se publika raspršila.

Dio željan jakih baseva našao se u mračnom Grey Roomu, gdje su Trip to Zion DJ-evi nabacili pravu d'n'b groznicu. Žestok elektronički mračnjak uklopljen je u mračan stil Sive sobe. Inače, obožavam TTZ-ov VJ-ing, no ovoga puta mislim da su visualsi ipak bili malo pretjerani i prejaki. Također, u jednom je dijelu večeri ipak bilo malo previše spuštalica, koje su onemogućavale energičan ples. No, sve u svemu mračni ugođaj je postignut.

Ostatak publike uživao je uz svjećice i prigušena svjetla u Chakkinoj sobi u laganom ljetnom dubu. Odličnom odabiru pjesama, zvukovima djembea i sirena, umixavanju dubstep, ali i roots elemenata, i to sve na originalnim scoopsima, nažalost smo svjedočili po posljednji put ove burne sezone za Mediku. Na ostacima Digitron zvuka odjekivali su brojni hitovi, poput Hightona i Alborosiea, uz vodstvo MC-a Chakke i Bamwiseovog vokala Andrije. Nakon nastupa u klubu, MC M.I.S.T. uletava i radi žurku kod Chakke. Ovoga puta odlučio se za laganiji tempo repanja, koji mu jednako dobro ide kao i brzo bacanje rima. Sve u svemu, oduševio je publiku svojim osjećajem za flow. U repanju se Chakka fino nadovezao na M.I.S.T.-a i tako još jednom potvrdio kako je te večeri imao najbolji floor.

Ova opuštena i prijateljska atmosfera trajala je do sitnih jutarnjih sati, a reprizu ćemo doživjeti tek nakon ljeta, kada se otvori nova jesenska sezona partija u Mediki.

 

Tekst:   Mirna Petak

Recenzije

Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"
Max RubaDub – "Style & Passion"
Jah Schulz - "A Railroad Session"
Weeding Dub - "Another Night Another Day"