logo-t

10 godina Uprising festivala
Vijesti

10 godina Uprising festivala

25.-26. kolovoz 2017. Bratislava - Zlaté piesky, Slovakia
11. Skaville Festival
Vijesti

11. Skaville Festival

Nadolazi nam 11. izdanje Skaville festivala
Povratak Showcasea na Punta Christo uz Sentinel Sound
Izvještaji
E3 i Egoless,  predstavnici ZamZam Sounda u Mastersu
Vijesti

E3 i Egoless, predstavnici ZamZam Sounda u Mastersu

Volumen & Reggae hr predstavljaju Reggae utorak special edition 
Samory I - "Black Gold"
Recenzije
Objavljeni datumi 16. Seasplasha 2018.
Vijesti

Objavljeni datumi 16. Seasplasha 2018.

Stigli novi datumi i puštene prve ulaznice za Seasplash 2018.
prev
next

nike

Događanja
Recenzije
Universal Egg
Universal Egg 2015.
29. Listopad 2015

Zion Train - "Fire" EP

Zion Train fura Jamajku 
Nedugo nakon ovogodišnjeg albuma "Land Of The Blind" s kojim je se Zion Train vratio u najbolju formu, slijedi kratki ali vrlo posebni EP. Posebni po tome što je se Neil Perch, osnivač i vodeća snaga Zion Traina, ovaj put okrenuo Jamajci, točnije novim i mladim akterima koji su dio tamošnjeg reggae revivala. Njemu svojstveni militantni dub miks, prožet korpulentnim duhačkim arijama, u "Fire" EP-u dobiva snažnu jamajkansku vokalnu potporu od strane Jah9 u naslovnoj "Fire" i Micah Shemaiah u "Rasta Live".

Oboje imaju vrlo uspjele samostalne albume iza sebe, a da se tu ne radi tek o nekom lokalnom i kratkoročnom jamajkanskom fenomenu,već da njihova kvaliteta biva prepoznata i na međunarodnom planu, dokazuje njihovo sudjelovanje i na novom EP-u ovih europskih dub veterana.

Ali među gostima se nalazi i mlada vokalistica iz Italije - Sistah Awa, koja ovdje dobiva priliku iskazati se također u najboljem svijetlu u "I and I Shall Rise". EP je dobio ime po istoimenom riddimu iz produkcije Zion Traina; vijugave i turbulentne bas linije te Perchovi brendirani šibajući ritmovi, naoružali su ove ukupno četiri trake - tri vokalne i jedna dub verzija - s golemom dozom energije i masom pozitivnih vibracija.

Naročito je dub verzija naslovljena "Far East Rasta" u kojoj gostuje Addis Pablo s melodikom, izvanredni spoj njegovog takozvanog far east sound, kojeg je preuzeo od slavnog oca Augustus Pabla te monolitnog i beskompromisnog Zion Train stila. I ispostavila je se kao izričito dobitna kombinacija.

Premda zapravo svako izdanje Zion Traina obiluje brojnim kolaboracijama, putem kojih Perch, pored poznatih imena, uvijek daje priliku i novim talentiranim nadama, "Fire" EP je ipak zasebni slučaj jer je ovdje uočljiva namjera da se potpomogne nadolazećim jamajkanskim snagama, a koje svakako to i zaslužuju. Stoga, što više reći nego: bravo, klap-klap i nastavite tako dalje!

Tekst:  

Video sadržaj