logo-t

 • Alpha Steppa dolazi u Zagreb

  Alpha Steppa dolazi u Zagreb

 • Black Uhuru - “As The World Turns”

  Black Uhuru - “As The World Turns”

 • Brain Damage -

  Brain Damage - "¡Ya No Màs!"

 • Devet godina Reggae hr-a

  Devet godina Reggae hr-a

 • Johnny Clarke:

  Johnny Clarke: "I danas živim i stvaram u Kingstonu, to je moj dom"

nike

Događanja
Recenzije
Moonshine Recordings
Moonshine Recordings 2016.
21. Siječanj 2016

Violinbwoy - "Mono County" EP

Dub violina u novom napadu 
Tek u završnom dijelu svog novog EP-a poljski Violinbwoy se vraća onome po čemu je prvenstveno i postao poznat. U "Mammoth Lakes" se pojavljuju njegove gudačke elegije violine preko šibajućih steppers ritmova i prostranih subsoničnih baseva. Otprilike kao što je Augustus Pablo sedamdesetih na Jamajci u reggae i dub uveo melodiku kao novi instrument, tako i ovaj Poljak čini s violinom proteklih nekoliko godina.

Polako je utirao svoj put u sklopu Moonshine Recordingsa od početnih gostovanja na tuđim izdanjima do samostalnih komada i čitavih izdanja kao što je ovaj novi "Mono County" EP u kome se Violinbwoy ističe i kao dub producent. Vlastoručno je posložio tri vokalne trake, jedan na početku spomenuti instrumental i četiri pripadajuće dub verzije.

Dodatna slika 1

Dok je "More Songs" sa Šveđaninom Dan I Locks na mikrofonu više u roots fazonu s bujnim aranžmanima trube i vedrim reggae skankom, ostale dvije trake "Rumors of War" s David OneAway i "Hold Unto Jah" s Dan I iz talijanskog Imperial Sound Army se orijentiraju prema minimalističkom steppers dubu britanske škole.

Pri tome je ova lista gostiju najbolji pokazatelj da je Violinbwoy odlično umrežen u europskoj dub i reggae sceni i da je da stekao finu reputaciju - jer neće ovi raditi sa svakim.

Ali pravo iznenađenje leži u pratećim dubovima, budući da je se ovaj Poljak do sada profilirao prvenstveno kao instrumentalist, a ovdje je sjeo i za mikserski pult. Dubovi su fino izrađeni i savršeno skrojeni za velike sound sisteme s treperavim bas vibracija i dinamičnim beatovima, začinjeni majstorski raspoređenim delay akrobacijama i futurističnim loopovima.

Potpuno u tradiciji njegovih label-kolega kao što su Radikal Guru, Numa Crew, Adam Prescott i drugi, koji su pored dečki iz Zam Zam Sounds odgovorni za trenutno najaktualnija i najinventivnija dub dostignuća na planeti Zemlji. EP "Mono County" je također na tom popisu.

Tekst:  

Video sadržaj