logo-t

The Congos - "Heart of the Congos" (40th Anniversary...
Recenzije
Referenti zapalili KSET
Izvještaji

Referenti zapalili KSET

Ska rasturanje u KSET-u
Nattali Rize - "Rebel Frequency"
Recenzije
Upadni na Overjam
Aktualne nagradne igre

Upadni na Overjam

Dijelimo jednu festivalsku ulaznicu 
Alex Bass - "Bassically"
Recenzije

Alex Bass - "Bassically"

Možda ono što nam treba
Diamusk - "Concrete Jungle"
Slušaj ovo

Diamusk - "Concrete Jungle"

Novi singl produktivne Adise
Brain Holidays - "U oblacima"
Vijesti

Brain Holidays - "U oblacima"

Brain Holidays objavili video za treći singl s albuma „System Error“
prev
next

nike

Događanja
Recenzije
Dub-Stuy Records
Dub-Stuy Records 2016.
8. Srpanj 2016

Dubamine - "String Up the Sound" EP

To je taj zvuk 
Snimao je u jamajkanskom Studio One i izdavao za kultni Channel One label koncem sedamdesetih i početkom osamdesetih. Surađivao je sa Sly & Robbie i Coxsone Dodd i dijelio mikrofon s Lone Ranger. Bio je vokalist i DJ, i jedan je od onih jamajkanskih artista, koji nikad nisu dobili priznanje koje zaslužuju. Danas, tri desetljeća kasnije i nekoliko glazbenih revolucija u reggaeu i dubu poslije, Carlton Livingston živi u glavnom gradu Sjedinjenih država Washingtonu, gdje je došao u zahvat američkom labelu Dub-Stuy Records.
Dodatna slika 1

Ovaj specijalni label je osnovan od strane dečki iz Tour de Force, Double Tiger i DJ Q-Mastah, koji su umjesto ignorantskog odbijanja, prigrlili ono što golema riznica jamajkanskog reggae ima za ponuditi i iz toga svega, te u kombinaciji s modernim utjecajima. rade svoju stvar. Na drugoj strani Velike bare su Livingstonovi moderni pandani, londonski MC Brother Culture i Blackout Ja, koji je se nedavno ponovno aktivirao i izbacio album s Dreadsquad. Dub-Stuy Records ih je sve okupio na svojem novom izdanju, predstavljajući jedno novo ime u svom katalogu - Dubamine.

Glazbena vizija ovog mladog kalifornijskog producenta se idealno uklapa u filozofiju Dub-Stuy Recordsa, koji si je na zastavu zapisao povezivanje reggaea i duba s hip hopom i raznim drugim facetama aktualne bas glazbe. U svom prvom izdanju za ovaj label Dubamine ispunjava upravo to. Jamajkanska pjevačka legenda Carlton Livingston u mračnoj vokalnoj traci "Good Morning Jamaica" na njegovom novom EP-u ima mjesto baš kao što to imaju i utjecaji minimalističkog dub techna u završnom instrumentalu "Murda Style", inspiriran stilom Rhythm & Sound izdanja.

Brother Culture u sjajnoj naslovnoj "String Up the Sound" nastupa poput nekog opakog jamajkanskog singjaya iz ranog dancehall perioda. Sintetični dubstep-basevi tu tumaraju između spacey zvukova, sampliranih puhačkih repeticija i zaraznog skanka. Blackout Ja u "Nicodemus" oživljava sjećanje na istoimenog slavnog jamajkanskog DJ-a u jednoj vrsti ažurirane inačice dancehalla osamdesetih, amplificirane snažnim dub efektima.

U EP-u "String Up the Sound" Dubamine je majstorski uhvatio zvučnu i stilsku estetiku Dub-Stuy Recordsa, koja miješa staro i dokazano s novim i inovativnim, i iz toga izvukao ono najbolje. Dubamine je ime koje treba upamtiti.
Tekst:  

Video sadržaj