logo-t

11. Skaville Festival
Vijesti

11. Skaville Festival

Nadolazi nam 11. izdanje Skaville festivala
E3 i Egoless,  predstavnici ZamZam Sounda u Mastersu
Vijesti

E3 i Egoless, predstavnici ZamZam Sounda u Mastersu

Volumen & Reggae hr predstavljaju Reggae utorak special edition 
Samory I - "Black Gold"
Recenzije
Objavljeni datumi 16. Seasplasha 2018.
Vijesti

Objavljeni datumi 16. Seasplasha 2018.

Stigli novi datumi i puštene prve ulaznice za Seasplash 2018.
Overjam Festival opravdao povjerenje publike
Izvještaji

Overjam Festival opravdao povjerenje publike

Treći dan šestog dana Overjama
prev
next

nike

Događanja
Recenzije
Steppas Records
Steppas Records 2016.
19. Rujan 2016

Alpha and Omega Meets Ras Tinny ‎- "No Beginning No End"

Ono kad se raduješ kraju 
Hipnotični i do besvijesti repetitivni beatovi, koji te smjesta katapultiraju u neku mističnu džunglu. Glomazne i teške bas linije, koje te opresivno pritišću u trans - imamo novi Alpha & Omega album! Svoju dub mašineriju i jedinstveni stil je ovaj britanski dvojac, sačinjen od basistice Christine Woodbridge i klavijaturiste Johna Sprosena, usavršio u brojnim izdanjima, počevši karijeru koncem osamdesetih pa sve do danas. Njihov novi album "No Beginning No End" je kolaboracija s Ras Tinny i prvi je nakon petogodišnje stanke, u kojoj su među ostalom surađivali s Dub Dynasty i Alpha Steppa.
Dodatna slika 1

Ovaj surinamski pjevač se bez problema svrstava u dosadašnji popis pjevača s kojima su A&O surađivali, kao što su primjerice Dan I ("Blessed Are the Poor") i Dub Judah ("Almighty Jah"). Sve vrlo neuobičajeni pjevači koji, blago rečeno, imaju vrlo unikatan vokalni stil. Ali to je za jedan neuobičajeni bend kao što je A&O samo konzekventna stvar i ništa se drugo ne bi od njih ni očekivalo. Ras Tinny poput nekog divljeg propovjednika, vrlo autoritativno, ispaljuje nadušak i eratično svoju conscious liriku, toliko jako, a na mahove i iritantno, da dobiješ strah da će svakog trenutka kolabirati. Tome kaotičnom nuklearnom taljenju Ras Tinnyja stoje u kontrastu većinom harmonični i meditativni steppers riddimi od A&O, koji ovdje dolaze s jakom digitalnom notom.

Ipak se čini kao da A&O ovdje operiraju na autopilotu. Riddimi su već poznati s nekih od njihovih prijašnjih izdanja i sveukupno gledano, novi album ne donosi ništa novo. Stječe se utisak da su u ovih posljednjih nekoliko godina A&O izgubili na oštrini i svježini i prešli na rutinu, koju unatoč svemu odrađuju na najvišem nivou. Kao i većina A&O albuma, tako je i ovaj posložen u showcase formatu s vokalnim i dub verzijama, a dubovi donose određeno povećanje u uživanciji spram vokalnih traka. No, ništa od toga ne umanjuje onaj osjećaj kad ti je drago što je neki album napokon završio. Alpha & Omega nikad nisu nikoga kopirali - čak su štoviše drugi, ako išta, kopirali njih - ali u svom povratničkom albumu nakon dugogodišnje stanke oni kopiraju sami sebe. Ne zna se što je gore.
Tekst:  

Video sadržaj