logo-t

10 godina Uprising festivala
Vijesti

10 godina Uprising festivala

25.-26. kolovoz 2017. Bratislava - Zlaté piesky, Slovakia
11. Skaville Festival
Vijesti

11. Skaville Festival

Nadolazi nam 11. izdanje Skaville festivala
Povratak Showcasea na Punta Christo uz Sentinel Sound
Izvještaji
E3 i Egoless,  predstavnici ZamZam Sounda u Mastersu
Vijesti

E3 i Egoless, predstavnici ZamZam Sounda u Mastersu

Volumen & Reggae hr predstavljaju Reggae utorak special edition 
Samory I - "Black Gold"
Recenzije
Objavljeni datumi 16. Seasplasha 2018.
Vijesti

Objavljeni datumi 16. Seasplasha 2018.

Stigli novi datumi i puštene prve ulaznice za Seasplash 2018.
prev
next

nike

Događanja
Recenzije
Megawave
Megawave 2016.
25. Rujan 2016

Lee 'Scratch' Perry - "Must Be Free"

Nema ništa od toga dječaci 
Eto. Senzacija je potpuna, iako varljiva. Lee 'Scratch' Perry ponovno ima novi solo album. Dočim "solo" ovdje više služi promociji nego što je to doista tako. Likovi koji su u njegovoj sjeni radili na ovom albumu nose nazive poput Groovematist i IAmPlobhoi, te članovi Subatomic Sound Systema.

Nakon uspješnog "Back on the Controls" od prije dvije godine, u kojemu je uz pomoć producenta Davida Boylea u najboljoj maniri još jednom uspio oživjeti duh Black Arka, novi Perryjev album je uzeo sasvim novi i drukčiji smjer. U teoriji to sve zvuči vrlo obećavajuće, a u praksi je katastrofalno.
Dodatna slika 1

Tu se navode utjecaji acid jazza, dubstepa i moderne elektronske glazbe, ukombinirani s manjom dozom duba i reggaea. I zaista, Perry i njegov tim uspijevaju stvoriti vrlo futurističnu zvučnu kulisu u kojoj se glatko prepliću razni utjecaji. Tribalne perkusije i isprekidane beatove prožimaju oštri subsonični basevi, spacey melosi i vrtoglavi dropovi dok prostrani synthovi tumaraju u pozadini. Samo što to sve zvuči poprilično usiljeno, artificijelno i over the top. Jebiga, ne možeš ti inovaciju natjerati na silu, a još veći problem imaš ako ona zvuči naprosto dosadno. Ono, tipa, vidi nas kako smo moderni i puni inspiracije, a ti ovamo ne možeš zatvoriti usta od zijevanja - nema ništa od toga dječaci. Pri tome je Perry ponovno zapao u svoje regresivno stanje u kojemu nas maltretira sa svojim neprestanim mumljanjem i trabunjanjem kroz čitav album.

Scratch, nemoj bogati više izdavati takozvane solo albume s žutokljuncima koji su si umislili da su nešto što nisu. Dopusti si da odeš polako i dostojanstveno u legendu.

Tekst:  

Video sadržaj