nike

Događanja
Slušaj ovo
8. Listopad 2017

YU4:20 - "Peace"

YU4:20 premijerom singla "Peace" pozvali na mir i ljubav
Sinoć 7. listopada u razigranoj atmosferi prepunog kluba Garaža, novi crossover bend YU4:20/YU Four Twenty/ premijerno je prikazao spot za svoj prvi singl pod nazivom "Peace". Prijatelji, predstavnici medija i kolege iz svijeta glazbe i filma okupili su se da vide prvi u nizu singlova sa zajedničkom porukom ljubavi, mira i tolerancije, dok će publika u spotu moći da uživa premijerno na MTV-ju od narednog tjedna. Goste su na vratima dočekivali glumci iz spota maskirani u doktore i na njihovo zaprepaštenje tražili im venu uz obrazloženje da su zaduženi da im ubrizgaju virus mira u krvotok. Srećom, svi posjetitelji su brzo shvatili šalu pa se druženje nastavilo fotografiranjem s njima koji su svojim izgledom identičnim kao u spotu bili prava atrakcija.

Glazbu, tekst i aranžman radio je Danilo Marinković, spot je snimljen po ideji Mateje Popovića, dok je direktor fotografije i montaže videa u 4K rezoluciji Adam Mitević. Jedan od glavnih rekvizita u spotu su naočale za virtualnu realnost tako da se spot, kao i ostali video sadržaji po želji korisnika, gledaju u trodimenzionalnom formatu. Zahvajujući se prisutnima na ogromnoj podršci, Danilo Marinković, frontmen benda YU4:20, najavio je od sljedećeg tjedna na društvenim mrežama nagradnu igru u kojoj će baš te 3D naočale iz spota pokloniti nekom od fanova.

O bendu
Bend YU4:20 nastao je fuzijom nekoliko bendova (AmanZaman, Lion Vybz) koje je okupio osnivač Danilo Marinković (AmanZaman). Među autorskom glazbu koju stvaraju trenutno se nalazi desetak stvari koje će publika moći čuti u obliku pojedinačnih singlova u narednih godinu dana. Muzika ovog sastava je mješavina duba, balkanbeat-a i r'n'r-a. Većina tekstova napisana je na engleskom jeziku kako bi što više ljudi globalno razumjelo njihov umjetnički odgovor i bunt na svet koji nas okružuje, a pjesme su namjenjene svakome tko se prepozna u glazbenom izrazu koji propagira mir,toleranciju i ljubav kao jedinu "zastavu i republiku" kojoj se klanja.
Sastav YU4:20 broji šest članova: Danilo Marinković (vokal i udaraljke), Filip Šmigović (gitara), Relja DerBogosijan (bubanj), Todor Živković (bass), Ivana Milićević (trombon), Dragan Pavlović (truba) i Nenad Obradović (saksofon), a za naredne singlove najavljena je i suradnja s glazbenicima s Jamajke, iz Afrike, kao i s nekim našim poznatim reggae i d'n'b izvođačima.
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Max RubaDub – "Style & Passion"
Jah Schulz - "A Railroad Session"
Weeding Dub - "Another Night Another Day"
Banana Zvuk - “Split Banana”
Ras Mc Bean & Soulcraft – „Reggae On A Mission“