O udruzi

TRIP TO ZION kolektiv


Inicijativa građana koja djeluje od ožujka 2005.g. s ciljem promoviranja DJ kulture, glazbenih skupina i sound systema iz Hrvatske čiji je glazbeni izričaj baziran na vrstama glazbe kao što su: reggae, dub, d'n'b, jungle, breakbeat i trance. Trip to Zion okuplja grupu mladih entuzijasta koji se bave promocijom urbane kulture mladih. Od samog početka organizirali smo program u klubu Močvara na mjesečnoj bazi pod istim imenom, gdje smo ugostili gotovo sve eminentne izvođače sa hrvatske scene, te trenutno aktualne strane bendove, DJ-e I MC-e.

Kao Trip to Zion kolektiv okupljamo oko sebe DJ-e : Jan Becele, Maya, Zu_bam, te glavne promotorice i koordinatorice projekta Hrvatka Kujundžić, Dina Marijanović , Ivana Kozbašić i Ivana Tolić.

Trip To Zion djeluje i na razini vizualne kulture u sklopu Trip To Zion video programa. Trip To Zion video stalan je gost na koncertima St!llnessa, te smo gostovali na nastupu Adrian Sherwooda na zagrebačkom INmusic festival, stalni gosti smo i na Seasplash festivalu gdje smo imali čast raditi VJ-ing na izvođačima poput Macka B & Roots Ragga Benda, Zion Traina, Dub Pistols Sound Systema, New York Ska Jazz Ensembla, Kawasaki 3pa, Antenata, te mnogih, mnogih drugih?

Od 2003.g. kao članovi Groove Sanctuary-a organizirali smo klupske večeri i koncerte u klubu Močvara u sklopu kojih smo ugostili recentna imena domaće i strane scene (Fauna Flash, Sofa Surfers, First session, Louie Austin, Dzihan & Kamien, Turntable Dubbers, Bitcharke na travi...), te smo pokretači festivala “Free As A Bird?koji je djelovao od 2004. do 2007. godine. U studenom 2006.g. pokrenuli smo edukativno-kulturno-zabavni projekt s naglaskom na ekološko osvješćivanje građana, pod nazivom “Efekt staklenik?koji smo realizirali u suradnji sa Pistolero crewom. Početkom 2008. godine u zagrebačku Močvaru dovodimo full live bend iz Velike Britanije, Alpha & Omegu, jednoj od najjačeg predstavnika dub / reggae scene u Europi.

Nakon zatvaranja kluba Močvara, preselili smo program “Trip to Zion?u klub Masters gdje smo u suradnji sa Digitron Sound organizirali nekoliko večeri na tematiku dub / reggae / dubstep / jungle glazbe. Unazad nekoliko godina imamo vrlo dobru suradnju sa srodnim Seasplash Festivalom, koji se održava u Puli već sedam godina, te sa Kingston Recordsom & vinil shopom, koji se nalazi u Radićevoj 3 u Zagrebu.

Unazad dvije godine započeli smo blisku suradnju sa nekadašnjim CroReggae portalom, te smo zajedničkim snagama organizirali veliki slavljenički koncert na kojem su sudjelovali St!llness, Antenat, Radikal Dub Kolektiv i Bass Culture sound system. Nakon koncerta nastavili smo suradnju, te u ožujku 2009. godine pokrenuli Udrugu za razvoj audio-vizualne umjetnosti ‘Reggae? koja je orijentirana na promociju reggae glazbe i njenih srodnih stilova, te pomoć mladim umjetnicima u njihovoj afirmaciji putem organiziranja audio- vizualnih i multimedijalnih manifestacija.

U tekućoj godini smo se najviše usredotočili na gostovanja stranih izvođača u Hrvatskoj, kao što su Ez3kiel (Fr), Left Alone (SAD), Afrikan Simba (UK), Mungo’s HI FI (UK), te na goste sa teritorija bivše Jugoslavije: Dubioza Kolektiv (BiH), Vuneny (BiH), Zion Crew (SRB), Bamwise (HR) i mnogi drugi.

U rujnu 2009. godine smo imali priliku raditi promociju za najveći festival dupstep glazbe na svijetu, Outlook festival koji se održao na otoku Pagu, te smo na istom imali svog DJ predstavnika Jan Becelea.

reggae.hr
next prev
Izdvojeno
Top Lista
Top Lista
Top Lista