logo-t

 • Ras Mc Bean & Soulcraft – „Reggae On A Mission“

  Ras Mc Bean & Soulcraft – „Reggae On A Mission“

 • Vrki (Digitron): „Sound system je bio diskoteka za sirotinju“

  Vrki (Digitron): „Sound system je bio diskoteka za sirotinju“

 • Navigator MC u pratnji Filipa Motovunskog dolazi na Seasplash festival

  Navigator MC u pratnji Filipa Motovunskog dolazi na Seasplash festival

 • Egoless -

  Egoless - "Empire of Dirt"

 • Banana Zvuk objavljuje album s vrhunskim reggae imenima

  Banana Zvuk objavljuje album s vrhunskim reggae imenima

nike

Događanja
Vijesti
22. Srpanj 2015

Kawasaki 3P na tvrđavi Punta Christo

Nakon 13. izdanja Seasplash festivala i Goulash Disko festivala, Seasplash Summer Club - Fort Punta Christo pripremio je još jednu glazbenu poslasticu.
Svoj novi album "Goli zbog pasa" na tvrđavi će promovirati zagrebačka grupa Kawasaki 3P, a zagrijavanje će odraditi pulska grupa Saša 21 koju predvodi Sale Veruda, gitarist legendarnih KUD Idijota.

Početak: 25. srpanj u 22:00. Ulaz: 40 kn do ponoći / 50 kn poslije.

Kawasaki 3P
Grupa je započela sa radom 1993. godine u Zagrebu. Tokom 90-ih snimili su nekoliko demo snimki, te su nastupali po klubovima i festivalima (prvi nastup je održan 30. svibnja 1993. godine u klubu "Heaven´88" u Zagrebu) u postavi: Klit bas, Sprle gitara, Robi bubnjevi, Tomfa glas. Široj javnosti postaju poznati 2003. godine svojim provokativnim nastupom na Dori s pjesmom "Antonija". Te godine objavljuju i svoj debitantski studijski album Kawasaki 3p, koji je nagrađen Porinom za najbolji album alternativne glazbe, a sastav je dobio i nagradu Crni Mačak za "Nadu godine". Za pjesme "Antonija", "Kak si, pa tak" i "Snifa san glu" su snimili i videospotove. S nekim promjenama postave, 2009. godine objavljuju drugi studijski album Idu Bugari, koji je par tjedana bio najprodavaniji album u Hrvatskoj. Za prvi singl "Puta madre" je snimljen i videospot. Kasnije je snimljen još jedan spot za pjesmu "Nidanine", koja postaje hitom godine na Radiju 101 te spot za pjesmu "Niskarastaman" sa kojom nastupaju na Porinu 2010. godine gdje ponovo osvajaju nagradu "Porin" za album godine "Idu Bugari". Sa istim albumom osvajaju sedam Zlatnih Koogli (od 7 nominacija) i te nagradu "'Davorin" za najbolji rock album.

U periodu od izlaska drugog albuma do 2013. godine sviraju preko 200 koncerata, između ostalih sve najveće festivale u regiji, npr. Exit i In Music. Od samostalnih koncerata vrijedi izdvojiti četiri rasprodana solo koncerta u Tvornici Kulture te do sad najveći, također rasprodan solo koncert Kawasaki 3p u Dvorištu Jedinstvo na kojem su prodali preko 2000 karata (više od 1000 ljudi ih je gledalo preko ograde sa nasipa rijeke Save). U tom periodu grupi se priključuje trubač Luka Dominik, a zbog zdravstvenih problema sastav napušta bubnjar Stjepan Jureković Štef, a na njegovo mjesto dolazi Nikola Babić. Od polovice 2013. godine rade na novom trećem albumu koji je sniman u studijima RSL u Novom Mestu (Slovenija) i studiju Kramasonik u Zagrebu. Konačno početkom 2015. Kawasaki 3p izdaje spot/single "3 Problema" koji najavljuje novi album. Kawasaki 3p treći album "Goli Zbog Pasa" je izašao 14.2.2015. opet za Dancing Bear i u prvom tjednu je već zasjeo na prvo mjesto prodanih albuma (i domćih i stranih) te pobrao euforične kritike kao nikad do sad u kojima svi recenzeti napominju da je to do sada ubjedljivo najbolji album u karijeri Kawasaki 3p.

Zagrijavanje će odraditi pulska grupa Saša 21 koju predvodi Sale Veruda, gitarist legendarnih KUD Idijota, a koja je svoj prvi album objavila za PDV Records.

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Ras Mc Bean & Soulcraft – „Reggae On A Mission“
Egoless - "Empire of Dirt"
New Kingston - "Kingston Story: Come from Far"
The Ufoslavians - "Special Versions"
Homegrown Sound – "March Against Oppression"