logo-t

 • Devet godina Reggae hr-a

  Devet godina Reggae hr-a

 • Brain Damage snimio album u Kolumbiji

  Brain Damage snimio album u Kolumbiji

 • Outlook je i dalje top

  Outlook je i dalje top

 • Johnny Clarke:

  Johnny Clarke: "I danas živim i stvaram u Kingstonu, to je moj dom"

 • Inner Circle u Šibeniku

  Inner Circle u Šibeniku

nike

Događanja
Vijesti
3. Studeni 2015

"A Brief History of Seven Killings" na našim policama

Izašla knjiga o pokušaju ubojstva Boba Marleya 
U glazbenoj knjižari Rockmark od sada možete nabaviti "A Brief History of Seven Killings", povijesno-fikcijski roman Marlona Jamesa, ovogodišnjeg dobitnika prestižne Man Booker nagrade za najbolje djelo na engleskom jeziku.

Nadahnuće za knjigu dolazi ponajviše iz reggae glazbe, a radnja se vrti oko pokušaja ubojstva Bob Marleya kasnih 1970. godina na Jamajci kad je sedmero ljudi izrešetalo njegovu kuću strojnicama. Nakon toga priča se nastavlja na 80-e u New Yorku i 90-e opet na Jamajci koju autor prikazuje veoma zorno sa svom sirovošću tog vremena. Na 700 stranica bez praznog hoda u knjizi se u mreži korupcije, laži i nasilja isprepliće više od 75 likova – što članova bandi, što agenata, novinara i dilera (čak i osobnog dilera Keitha Richardsa). Televizijska kuća HBO navodno je već otkupila prava za snimanje serije.

Pečat jamstva i san svakog autora, titula Man Booker se jednom godišnje dodjeljuje najboljim romanima izdanim na engleskom jeziku na području Velike Britanije (do 2013. nagrada je bila ograničena na autore zemalja Commonwealtha i Ujedinjenog Kraljevstva) i ove godine jednoglasno je dodjeljena Jamesu. To je ujedno prvi put da tu nagradu odnosi pisac s Jamajke i pečat jamstva za njegovo djelo. Osim te časti, za ovu knjigu Marlon je primio American Book Award, Ansfield Wolf Book i Minnesota Book nagrade, ali i mnogobrojne hvalospjeve najvećih svjetskih novina i časopisa. Također, u mjesecu njenog izlaska zasjela je na prvo mjesto Amazon ljestvice najprodavanijih knjiga. Rođen 1970. u Kingstonu, Marlon James danas živi i radi u Minneapolisu gdje predaje književnost na Macalaster College.

Izvor: Muzika hr
Tekst:   Muzika hr

Recenzije

Max RubaDub – "Style & Passion"
Jah Schulz - "A Railroad Session"
Weeding Dub - "Another Night Another Day"
Banana Zvuk - “Split Banana”
Ras Mc Bean & Soulcraft – „Reggae On A Mission“