logo-t

 • Seasplash otkrio program MainSplash pozornice po danima

  Seasplash otkrio program MainSplash pozornice po danima

 • Izašlo remiksirano izdanje trećeg albuma Brain Holidaysa

  Izašlo remiksirano izdanje trećeg albuma Brain Holidaysa

 • Weeding Dub -

  Weeding Dub - "Another Night Another Day"

 • Jah Schulz -

  Jah Schulz - "A Railroad Session"

 • Banana Zvuk - “Split Banana”

  Banana Zvuk - “Split Banana”

 • Ras Mc Bean & Soulcraft – „Reggae On A Mission“

  Ras Mc Bean & Soulcraft – „Reggae On A Mission“

nike

Događanja
Vijesti
9. Lipanj 2017

"Dancehall Doctor" zaključuje impresivan popis izvođača na Rototomu

Finale priprema za Rototom festival

Spektakularnom ovogodišnjem izdanju najveće europske reggae manifestacije priključio se još jedan vrhunski izvođač s Jamajke, Beenie Man. "Čudo od djeteta" i dancehall veteran vraća se na "mjesto zločina" sa svojom impresivnom, nepresušnom energijom i "sirovih" dancehall traka. Osim njega, na festivalu će nastupiti i Gentleman i Ky-Mani Marley, The Specials, Shaggy, Steel Pulse, Alpha Blondy, The Wailers i Youssou N'Dour. Ovo je 24. po redu festivalsko izdanje naziva "Celebrating Africa" i održat će se na već poznatom mjestu, u Benicassimu, od 12. do 19. kolovoza 2017.

U subotu, 12. kolovoza, festival na glavnoj pozornici otvaraju engleski reggae inovatori, Steel Pulse i pioniri zvuka, Twinkle Brothers. Pridružit će im se i katalonski latin ska bend La Pegatina i Nkulee Dube. Nedjelja, 13. kolovoza, započinje slavljem afričke kulture Felabration by Seun Kuti i Egypt 80, a slijede The Heptones i The Silvertones te večer zatvara jamajkanski dancehall princ, Shaggy. The Specials otvaraju ponedjeljak svojim prepoznatljivim ska zvukom, a slijede Inna Di Yard i "zlatni glas" dancehalla, Don Carlos. Gentleman se u utorak pridružuje Ky-Mani Marleyju na pozornici, a "besmrtni" Toots and the Maytals donose dašak reggae zvuka "stare škole". Na bini im se pridružuje i pjevačica Treesha.

Senegalska senzacija, Youssou N'Dour otvara glavnu pozornicu u srijedu, a onda nastupa i žestoki Beenie Man za kojim slijedi romantični glas Christophera Martina i suvremeni roots bend Raging Fyah. Popis reggae pionira na ovogodišnjem Rototomu zaista je impresivan, budući da će u četvrtak, 17.kolovoza, na pozornicu doći The Wailers, a onda i renomirani Mellow Mood te za kraj večeri, žestoki ženska pjevačica Hempress Sativa uz Black Roots.

Alpha Blondy i njegov Solar System band otvaraju petak, a slijedi i sve popularniji Chronixx te avangardni dub African Head Chargea, a nakon njih na scenu stupa španjolski duo Iseo i Dodosound koji vole koketirati s eksperimentalnim reggaeom. Glavnu pozornicu u subotu zatvaraju Luciano te britanski ekvivalent Sly & Robbieju, Mafia & Fluxy. Slijedi veliki showcase uz U Royja i Big Youth koji će pozornicu dijeliti s pjevačicom Nadine Sutherland i moćnog Mad Professora. Posljednji bend večeri bit će Amparanoia kojeg predvodi pjevačica Amparo Sanchez. Više informacija o ulaznicama i kampiranju potražite na službenim stranicama Rototom festivala

Tekst:   Lovorka

Recenzije

Jah Schulz - "A Railroad Session"
Weeding Dub - "Another Night Another Day"
Banana Zvuk - “Split Banana”
Ras Mc Bean & Soulcraft – „Reggae On A Mission“
Egoless - "Empire of Dirt"