logo-t

 • Seasplash otkrio program MainSplash pozornice po danima

  Seasplash otkrio program MainSplash pozornice po danima

 • Izašlo remiksirano izdanje trećeg albuma Brain Holidaysa

  Izašlo remiksirano izdanje trećeg albuma Brain Holidaysa

 • Weeding Dub -

  Weeding Dub - "Another Night Another Day"

 • Jah Schulz -

  Jah Schulz - "A Railroad Session"

 • Banana Zvuk - “Split Banana”

  Banana Zvuk - “Split Banana”

 • Ras Mc Bean & Soulcraft – „Reggae On A Mission“

  Ras Mc Bean & Soulcraft – „Reggae On A Mission“

nike

Događanja
Reggae slovenija
Vijesti
3. Kolovoz 2017

11. Skaville Festival

Nadolazi nam 11. izdanje Skaville festivala
11. Skaville Festival, subota, 9. rujna 2017.
Inkubator / dvorište Galerije K2, Križevci
www.skaville.org

Skaville Festival je izdržao dugih deset godina. Jedini ska festival u regij živi i dalje. Crno bijele kockice, fina oblekica, prepoznatljiv ritam, prekrasne brass linije puhača i ples do jutra. Prelijepe uspomene su iza nas, ali hrabrog srca i vođeni ljubavlju prema ska kulturi, ekipa Skaville festivala grabi dalje u novo desetljeće. Jednodnevno 11. izdanje festivala će se održati na otvorenom, u dvorištu Galerije K2, novom prostoru u Križevcima koji djeluje u sklopu projekta Inkubator za nezavisnu kulturu i mlade. Predstavljamo vam tri izvrsna benda koji će zapaliti atmosferu:

The Invisibles (Nizozemska)
Original Jamaican ska, rocksteady and early reggae
www.facebook.com/wearetheinvisibles/
The Invisibles su rođeni u Nizozemskoj 2013. godine, a bend je osnovao pjevač Enrico Cioccolni Gotink spojivši čak 14 glazbenika u sastav. Ubrzo su izdali svoj prvi EP pod nazivom "First Act". Prvi nastup imali su nekoliko mjeseci kasnije u Studio K u Amsterdamu i otada su rado viđeni gosti na mnogim pozornicama diljem Nizozemske i Belgije. Na kraju 2014. Invisibles su izdali božićni singl "Fairytale of Kingson", offbeat obradu kultnog hita Pougesa "Fairytale of New York", a za pjesmu su snimili i video spot. Inspirirani počenim uspjehom, na početku 2015. odlučili su pokrenuti Youtube kanal koji su u potpunosti posvetili modernim i klasik pop hitovima koje su pretvorili u retro jamajkanski offbeat ritam. Obrade pop hitova u jamajkanskom ruhu oduvijek su intrigirale osnivača benda Enrica koji je želio nastaviti tradiciju ska muzike. The Invisibles imaju fleksibilnu strukturu benda koja se često mijenja, nekoliko je stalnih članova postave, a ostali muzičari variraju ovisno o svirkama, puhačka sekcija ima svoju malu, srednju i veliku verziju, a tu je dvoje do troje dodatnih vokala. Njihov repertoar uključuje više od 70 hitova iz pop kulture u jamajkanskoj ska-rocksteady-early reggae verziji. Na Skaville Festivalu nastupit će u punoj verziji s velikom brass sekcijom, a premijerno će odsvirati i nekoliko singlova s albuma kojeg pripremaju već duže vrijeme.

Deskartas (Katalonija, Španjolska)
Rudeboy ska
www.facebook.com/deskarats/
Deskarats su trenutno najdugovječniji katalonski, pa i španjolski, ska bend što već dvije decenije u kontinuitetu živi i dijeli svoju filozofiju širom svijeta. Beskompromisnost u proizvodnji ska glazbe i neodstupanje od ideala vezanih uz istu odveli su ih na putešestvije diljem Amerika i Kine, te ih postavili za jedan od glavnih pirinejskih stupova što drže krov glazbenog žanra. Deskarats su lani izdali EP s pet fantastičnih naslova, što i dalje u stilu i ritmu toplih a oštrih harmonija žare i bude vedrinu i energiju u razdraganim grudima. Iako bismo ih laički mogli podvesti pod latino školu ska-punka, Deskarats su puno više od toga. Njihova katalonska inačica je više posvećena festivskim izričajima gdje puhači nisu samo podrška, već mahom i redom nositelji zvuka i melodije. Dakako i da i "boja" i izražajnost katalonskog jezika, u svojim okvirima i u ovakvoj mješavini, daju dodatnu dimenziju i prodornost, posebno potrebnu za upečatljiv prijenos poruke. Grupa je posebno uvjerljiva u nastupima uživo, zahvaljujući dugogodišnjem međusobnom prijateljstvu i uigranosti, a čega se ne bi posramili ni znatno brojniji i poznatiji sastavi sa ortodoksnim profesionalnim statusom. Deskarats trenutrno rade na šestom studijskom albumu te su nas u najavi odlučili počastiti sa odabranim pjesmama s istog, a što nas posebno veseli s obzirom da nam se vraćaju u Hrvatsku poslije punih osam godina.

Empatee du Weiss (Italija)
Ska jazz
www.facebook.com/EmpateeDuWeiss/
Empatee du Weiss dolaze iz Italije, osnovani su 2010. godine kao originalni instrumentalni bend. Svoje mjesto na glazbenoj sceni pronalaze u reggae i ska ritmovima kao i među jazz zaljubljenicima. Prvi album "The Scomposer" izdali su 2013. i promovirali ga na pozornici s imenima poput The Skatalites i Alpha Blondy, a odsvirali su i neke velike festivale poput JazzIT kojeg organizira najveći jazz magazin u Italiji, a svirali su i na jednom od najvećih talijanskih reggae festivala Positive River. U 2016. izdali su novi album "Old Tricks for Young Dogs" koji ih je odveo i do Španjolske (Iboga Summer Festival) kao i do Velike Britanije gdje su zasvirali u Londonu (Hootananny Brixton). Na albumu su predstavili zreliji zvuk benda, a imali su i nekoliko bitnih gostovanja poput Mr. T-Bonea.

Ulaznica: 45/55 kuna
Kupi online: www.entrio.hr/event/11-skaville-festival--4349
Entrio prodajna mjesta: www.entrio.hr/outlets

Pretprodaja u Križevcima:
Art Rock Caffe, Klub kulture
Tekst:   PR

Recenzije

Jah Schulz - "A Railroad Session"
Weeding Dub - "Another Night Another Day"
Banana Zvuk - “Split Banana”
Ras Mc Bean & Soulcraft – „Reggae On A Mission“
Egoless - "Empire of Dirt"