logo-t

 • Drugi dan Overjam festivala – plešimo u Babilonu

  Drugi dan Overjam festivala – plešimo u Babilonu

 • Prvi glavni dan Overjam festivala – ljubav je naša religija

  Prvi glavni dan Overjam festivala – ljubav je naša religija

 • Počeo je sedmi Overjam Reggae Festival

  Počeo je sedmi Overjam Reggae Festival

 • Pozitivni dojmovi sa Summerjama

  Pozitivni dojmovi sa Summerjama

 • Jah Billah i Sheco obradili prvo izdanje Anje G i Dr.obija

  Jah Billah i Sheco obradili prvo izdanje Anje G i Dr.obija

 • "Positive Vibration", novi singl za Homegrown sound

 • Nova imena i raspored po danima 16. Seasplash festivala

  Nova imena i raspored po danima 16. Seasplash festivala

 • "A Matter of Time", novi album Protojea

 • Ekodrom - mala oaza ljubavi i mira

  Ekodrom - mala oaza ljubavi i mira

nike

Događanja
Vijesti
10. Kolovoz 2017

E3 i Egoless, predstavnici ZamZam Sounda u Mastersu

Volumen & Reggae hr predstavljaju Reggae utorak special edition 
E3 & Egoless, predstavnici ZamZam Sounda u Mastersu
w/ Sapleo & Inka (Volumen)
Utorak 5. rujan 2017. @ Masters
Upad: 30 kn

Zamzam Sound osnovan je 2012. od strane inovativnih Tracy Harrison i Ezre Erecksona. ZamZamov pristup glazbi je uvijek ponajviše umjetnički nego komercijalan. Svoja izdanja plasiraju samo na 7“ vinilima i to u ograničenim količinama, što je ujedno ručno tiskano umjetničko djelo, zadržavajući pritom potpunu kontrolu nad umjetnošću i dizajnom. ZamZam Sound donosi najsvježije i najčudnije od roots reggaea, steppas i dub techa iz doslovno svih krajeva svijeta. Ime etikete odnosi se na tradicionalnu muslimansku priču o arapskom ZamZam izvoru, koji je spasio živote Abrahamove dame Hagar i sina Ishmaela, a čije vode i danas teku, kao dio hodočašća Hajj.

E3 (Ezra E. Ereckson) je portlandski selektor, producent i suosnivač dub etiketa ZamZam i Khaliphonic. Također je jedan od osnivača dub sastava Systemwide i predsjednik sada umirovljenog BSI Recordsa, a E3 stalno se bavi DJ-ingom od 2000. godine. E3 ima duboke korijene u dubu, a uz produkcijskog partnera Alter Echo, njihova potražnja u svijetu sound system kulture započela je od njihovog prvog 7 ", "Kufic Dub“ koji je izašao za ZamZam 2013. godine. Njihove produkcije poznate su po razornom stilu koji je obilježen gustom i teškom atmosferom prepunom zvučnih detalja i intriga. Njihov drugi singl "Nubian Dub" b / w "Warning Dub" prouzročio je stilsku prekretnicu u svijetu i dobio ocjenu 9/10 u Mixmagu. Remiksevi Ishana Sounda, Egolessa i DJ Madda cementirali su dvojac E3/ Alter Echo kao producente s jedinstvenom vizijom duba. Treći singl slijedi s Riderom Shafiqueom, a lani je objavljeno izdanje za Lava Lava label, Moonshine Recordings, a ovog ljeta 12 " za J: Kenzo's Lion Charge Imprint. Samostalno, E3 je objavljuje na Hotlineu, Bella Unionu, Boomarm Nationu, 45Sevenu i Gourmet Beatsu.

Egoless se već odavno profilirao kao respektabilno ime na svjetskoj razini, i to ne samo kao producent već kao i multiinstrumentalist. Nastupa u formi live dub acta koristeći analogni mikser i efekte, uživo manipulira aranžmanima autorskih stvari i remiksa stvarajući unikatne verzije tijekom samog nastupa. Godina 2017. za Egolessa je iznimno plodonosna, nastupao je u svakom kutku svijeta, od Kanade, Australije i Novog Zelanda do Velike Britanije, a zadnje izdanje iz veljače „Non-Immigrant Song“ w/Tenor Youthman obilježava 50 izdanje ZamZam etikete i službeno je rasprodana. A osim za ZamZam, Egoless je izdaje i za Deep Medi, Lion Charge, System i ScrubaDub.

Za ugrijavanje i pregrijavanje Mastersa 5. rujna zaduženi su Sapleo i Inka iz Volumen kolektiva. Sapleo je aktivni zagovarač plasiranja kvalitetne dub to dubstep glazbe, a dok Inka svoj doprinos sceni uz Volumen donosi kroz Education TV te potpisuje vizualni identitet ovog događanja. 

http://zamzamsounds.com
https://soundcloud.com/zamzam-sounds
www.instagram.com/zamzamsounds/
https://twitter.com/ZamZamSounds
www.facebook.com/ZamZam-Sounds-341150589257161/
https://soundcloud.com/ae_e3
https://soundcloud.com/egoless
www.facebook.com/pg/EGOLESS
www.facebook.com/volumen.hr
www.facebook.com/Education.TVCro
www.reggae.hr
Tekst:  

Recenzije

Jah Schulz - "A Railroad Session"
Weeding Dub - "Another Night Another Day"
Banana Zvuk - “Split Banana”
Ras Mc Bean & Soulcraft – „Reggae On A Mission“
Egoless - "Empire of Dirt"