logo-t

11. Skaville Festival
Vijesti

11. Skaville Festival

Nadolazi nam 11. izdanje Skaville festivala
E3 i Egoless,  predstavnici ZamZam Sounda u Mastersu
Vijesti

E3 i Egoless, predstavnici ZamZam Sounda u Mastersu

Volumen & Reggae hr predstavljaju Reggae utorak special edition 
Samory I - "Black Gold"
Recenzije
Objavljeni datumi 16. Seasplasha 2018.
Vijesti

Objavljeni datumi 16. Seasplasha 2018.

Stigli novi datumi i puštene prve ulaznice za Seasplash 2018.
Overjam Festival opravdao povjerenje publike
Izvještaji

Overjam Festival opravdao povjerenje publike

Treći dan šestog dana Overjama
prev
next

nike

Događanja
Vijesti
10. Kolovoz 2017

E3 i Egoless, predstavnici ZamZam Sounda u Mastersu

Volumen & Reggae hr predstavljaju Reggae utorak special edition 
E3 & Egoless, predstavnici ZamZam Sounda u Mastersu
w/ Sapleo & Inka (Volumen)
Utorak 5. rujan 2017. @ Masters
Upad: 30 kn

Zamzam Sound osnovan je 2012. od strane inovativnih Tracy Harrison i Ezre Erecksona. ZamZamov pristup glazbi je uvijek ponajviše umjetnički nego komercijalan. Svoja izdanja plasiraju samo na 7“ vinilima i to u ograničenim količinama, što je ujedno ručno tiskano umjetničko djelo, zadržavajući pritom potpunu kontrolu nad umjetnošću i dizajnom. ZamZam Sound donosi najsvježije i najčudnije od roots reggaea, steppas i dub techa iz doslovno svih krajeva svijeta. Ime etikete odnosi se na tradicionalnu muslimansku priču o arapskom ZamZam izvoru, koji je spasio živote Abrahamove dame Hagar i sina Ishmaela, a čije vode i danas teku, kao dio hodočašća Hajj.

E3 (Ezra E. Ereckson) je portlandski selektor, producent i suosnivač dub etiketa ZamZam i Khaliphonic. Također je jedan od osnivača dub sastava Systemwide i predsjednik sada umirovljenog BSI Recordsa, a E3 stalno se bavi DJ-ingom od 2000. godine. E3 ima duboke korijene u dubu, a uz produkcijskog partnera Alter Echo, njihova potražnja u svijetu sound system kulture započela je od njihovog prvog 7 ", "Kufic Dub“ koji je izašao za ZamZam 2013. godine. Njihove produkcije poznate su po razornom stilu koji je obilježen gustom i teškom atmosferom prepunom zvučnih detalja i intriga. Njihov drugi singl "Nubian Dub" b / w "Warning Dub" prouzročio je stilsku prekretnicu u svijetu i dobio ocjenu 9/10 u Mixmagu. Remiksevi Ishana Sounda, Egolessa i DJ Madda cementirali su dvojac E3/ Alter Echo kao producente s jedinstvenom vizijom duba. Treći singl slijedi s Riderom Shafiqueom, a lani je objavljeno izdanje za Lava Lava label, Moonshine Recordings, a ovog ljeta 12 " za J: Kenzo's Lion Charge Imprint. Samostalno, E3 je objavljuje na Hotlineu, Bella Unionu, Boomarm Nationu, 45Sevenu i Gourmet Beatsu.

Egoless se već odavno profilirao kao respektabilno ime na svjetskoj razini, i to ne samo kao producent već kao i multiinstrumentalist. Nastupa u formi live dub acta koristeći analogni mikser i efekte, uživo manipulira aranžmanima autorskih stvari i remiksa stvarajući unikatne verzije tijekom samog nastupa. Godina 2017. za Egolessa je iznimno plodonosna, nastupao je u svakom kutku svijeta, od Kanade, Australije i Novog Zelanda do Velike Britanije, a zadnje izdanje iz veljače „Non-Immigrant Song“ w/Tenor Youthman obilježava 50 izdanje ZamZam etikete i službeno je rasprodana. A osim za ZamZam, Egoless je izdaje i za Deep Medi, Lion Charge, System i ScrubaDub.

Za ugrijavanje i pregrijavanje Mastersa 5. rujna zaduženi su Sapleo i Inka iz Volumen kolektiva. Sapleo je aktivni zagovarač plasiranja kvalitetne dub to dubstep glazbe, a dok Inka svoj doprinos sceni uz Volumen donosi kroz Education TV te potpisuje vizualni identitet ovog događanja. 

http://zamzamsounds.com
https://soundcloud.com/zamzam-sounds
www.instagram.com/zamzamsounds/
https://twitter.com/ZamZamSounds
www.facebook.com/ZamZam-Sounds-341150589257161/
https://soundcloud.com/ae_e3
https://soundcloud.com/egoless
www.facebook.com/pg/EGOLESS
www.facebook.com/volumen.hr
www.facebook.com/Education.TVCro
www.reggae.hr
Tekst:  

Recenzije

Samory I - "Black Gold"
Vivian Jones - "Deep Roots"
Trilion - "Ain't No Future With No Past"
Waitapu - "Hortus"
Bob Marley and The Wailers - "Exodus 40"