logo-t

Waitapu promovira album u Attacku
Vijesti

Waitapu promovira album u Attacku

Promocija albuma "Hortus"
Hornsman Coyote u Zagrebu
Vijesti

Hornsman Coyote u Zagrebu

Promocija albuma "Sevengreen" u Hard Placeu
Dub Gabriel - "ADSR Dub"
Recenzije

Dub Gabriel - "ADSR Dub"

Retrofuturistično
8 godina Reggae hr-a: Raggalution u Zagrebu
Vijesti

8 godina Reggae hr-a: Raggalution u Zagrebu

Promocija albuma "Gatekeeper"
Macka B - "Health is Wealth"
Recenzije

Macka B - "Health is Wealth"

U zdravom tijelu zdrav duh
Ishan Sound u Splitu
Vijesti

Ishan Sound u Splitu

Ishan Sound dolazi na treći rođendan GartzSounda
prev
next

nike

Događanja
Vijesti
7. Listopad 2017

Junior Natural, novo otkriće Sly & Robbiea

​Mlada nada 

Junior Natural, rođen kao Teodor Lindström, 22-godišnji je švedski reggae umjetnik. Glazbu je počeo stvarati već s osam godina, a sa samo 12 godina nastupio je u svom rodnom gradu na Uppsala Reggae festivalu sa svojim ocem i bendom. U to vrijeme, također je izdao svoj prvi singl "Number 1 Girl" na 7 '' vinilu, roots pjesmu koju je posvetio svim majkama na svijetu.​ Junior Natural objavio je dva EP-a "Reveal" i "Everlasting", predstavljen je na nekoliko riddim kompilacija, a nastupao je uživo s bendovima kao što je The Far East Band, te s raznim sound systemima diljem Europe i na Jamajci.

Junior Natural nedavno je dobio priliku u Kingstonu, upoznao je Robbieja Shakespearea na parkiralištu pri odlasku na audiciju, Obzirom da ih je uvjerio svojim talentom na audiciji, Sly & Robbie su ga pozvali da se vrati kada će imati 12 pjesama. Tako je mlada švedska nada dobila podršku od Sly & Robbiea za snimanje "Militanta", prvog albuma njihove zajedničke suradnje. "Militant" je snimljen u Anchor Studiju u Kingstonu, a gitaru je odsvirao Chinna Smith i Robbie Lyn klavijature.

Dodatna slika 1

"Robbie i ja smo uvijek tražili nove talente, pojedince s koji imaju poruku koja ide ravno u ljudska srca. Nije bitno koje je pjevač rase, tražimo stav, ravnotežu i pozitivnost. Mi smo za Juniora učinili ono što smo učinili kada smo pokupili Michaela Rose u sedamdesetima i polirali njegov zanat. Junior ima tu vrstu vibracije, kao da je ovdje desetljećima ", kaže Sly.

"Mlad je poput bebe, a mudar i iskusan kao starac. Jedva smo ga morali uopće trenirati kada se izrazio: bilo je to kao da se otvorio kanal koji je podešen na neku duhovnu atmosferu odozgo. Posao je još ugodniji i lakši: riddimi su nam došli poput magije, sve je kliknulo, želimo nastupiti na pozornici s njim, on može raditi čudesa na pozornici s Taxi Gangom ", izjavio je Robbie.

"Soldiers", prvi singl s albuma je već su dostupan, a "Militant" će biti objavljen 13. listopada u digitalnom izdanju, CD-u i na vinilu.

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Macka B - "Health is Wealth"
Dub Gabriel - "ADSR Dub"
Chronixx - "Chronology"
Alborosie - "Freedom in Dub"
Lee Scratch Perry and Subatomic Sound System - "Super Ape Returns to Conquer"