logo-t

 • Drugi dan Overjam festivala – plešimo u Babilonu

  Drugi dan Overjam festivala – plešimo u Babilonu

 • Prvi glavni dan Overjam festivala – ljubav je naša religija

  Prvi glavni dan Overjam festivala – ljubav je naša religija

 • Počeo je sedmi Overjam Reggae Festival

  Počeo je sedmi Overjam Reggae Festival

 • Pozitivni dojmovi sa Summerjama

  Pozitivni dojmovi sa Summerjama

 • Jah Billah i Sheco obradili prvo izdanje Anje G i Dr.obija

  Jah Billah i Sheco obradili prvo izdanje Anje G i Dr.obija

 • "Positive Vibration", novi singl za Homegrown sound

 • Nova imena i raspored po danima 16. Seasplash festivala

  Nova imena i raspored po danima 16. Seasplash festivala

 • "A Matter of Time", novi album Protojea

 • Ekodrom - mala oaza ljubavi i mira

  Ekodrom - mala oaza ljubavi i mira

nike

Događanja
Reggae slovenija
Vijesti
5. Prosinac 2017

Koncertna promocija Diyalinog albuma „World Raw 3“

Četvrtak, 7.12. @ Podmornica
Naša avangardna umjetnica te vokalistica Diyala, koja iza sebe ima dva albuma „Rapstract“ i „D.I.Y.“ koncertom u zagrebačkom klubu Podmornica, u četvrtak 7. prosinca predstavit će publici svoj dugoočekivani treći album imena "World Raw 3". Album koji je stvaran preko tri godine predstavlja do sada najkompleksniji i najzahtjevniji Diyalin projekt.

Već odavno prepoznata kao jedinstvena umjetnica koja svojim avangardnim i eksperimentalnim stilom pomiče granice domaće glazbene produkcije, Diyala i ovim albumom nastavlja graditi svoj prepoznatljiv glazbeni pečat uz konstantni razvoj kako u vokalnom tako i u produkcijskom smislu. Sve pjesme na albumu producirao je crnogorski producent Masturbeator, dok tekstove naravno potpisuje Diyala. Album donosi deset pjesama žanrovski različitih no s prepoznatljivim mračnim potpisom. Na njemu se mogu naći elementi eksperimentalnog hip hopa, industriala, eksperimentalne elektronike ali i bass glazbe. Album "World Raw 3", Diyala je prije nekoliko tjedana najavila i istoimenim singlom te videom za pjesmu "World Raw 3" koji je objavila na svom youtube kanalu, a ovih dana izašao je i novi,  video za još jednu pjesmu s albuma imena "Sky In The Sky". Taj video joj je na poklon izradila ekipa Ligo ilustracija, točnije studentice Morana Bunić, Katarina Zidar i Karla Skok. Album izlazi 6.12. za domaću etiketu JabbaTon Records, a Diyala će ga predstaviti zagrebačkoj publici promotivnim koncertom u četvrtak, 7.12. u klubu Podmornica (kompleks Katran).

Uz nju za pultom će se naći i producent albuma Masturbeator koji posebno za ovu prigodu stiže iz Crne Gore, klub će zagrijati mlada DJ-ica Babilonska, inače organizatorica ZEZ evenata te urednica na Radio Studentu, a tu je naravno i Diyalin prateći DJ Yesh.  Ulaz na koncert je 30kn, a prvih 100 posjetitelja uz ulaznicu dobit će i primjerak Diyalinog albuma "World Raw 3". Koncert počinje u 20h. 

Diyala:
„World raw 3 su strahovi i nezadovoljstvo, manjak suosjećanja u ovom surovom svijetu. S osjećajem nepravde javlja se sveopće nezadovoljstvo, sve ono čisto i iskreno najčešće je izvrgnuto sistemu u kojem se bogatstvo čovjeka veliča kroz prizmu materijalnog bića i kao takav on nije u skladu, ne zadovoljava norme. Gubimo se i ne živimo za prave vrijednosti, ne poštujemo zbog egoizma, ne dajemo mjesta drugačijem. Čovjek nije rođen da mrzi, zašto onda toliko netrpeljivosti i manjka empatije? Koliko smo toga dopustili i za koliko toga smo krivi? Apokalipsa servirana ponajviše putem medija kao neka izvrnuta slika itekako ostavlja trag kao da je prevladalo sve čega smo se bojali. Velik je to „wake up call“ i potvrda da je moć u svemu dobrom u nama, žudimo za boljim odnosima, a ne za netrpeljivošću! Više empatije, više ljubavi… Vratimo se sebi i unutarnjem miru.“
Tekst:   PR

Video sadržaj

Recenzije

Jah Schulz - "A Railroad Session"
Weeding Dub - "Another Night Another Day"
Banana Zvuk - “Split Banana”
Ras Mc Bean & Soulcraft – „Reggae On A Mission“
Egoless - "Empire of Dirt"