logo-t

 • Bamwise na otvorenju CirkoBalkane

  Bamwise na otvorenju CirkoBalkane

 • Izašao

  Izašao "Nordub", inovatorski reggae/jazz projekt

 • 10 godina Digitron sound systema

  10 godina Digitron sound systema

 • Homegrown Sound –

  Homegrown Sound – "March Against Oppression"

 • Krak in Dub -

  Krak in Dub - "Amazonite"

nike

Događanja
Reggae slovenija
Vijesti
11. Prosinac 2017

Ras Mc Bean i Soulcraft završili snimanje albuma

Nova suradnja
Jedan od najboljih balkanskih reggae sastava, beogradski Soulcraft, upravo je završio snimanje svog trećeg studijskog albuma. Novi pjevač Soulcrafta je svjetska zvijezda reggae glazbe, Ras Mc Bean. Novih petnaest autorskih pjesama snimljeno je u beogradskom studiju Blaze i sada slijedi finalizacija - miks i mastering. U izjavi portalu Gle.co.rs Mc Bean ne krije svoje oduševljenje i uvjerenje da je upravo nastao jedan od najboljih europskih reggae albuma današnjice. Članovi Soulcrafta predložili su Mc Beanu da doputuje u Beograd i da zajedno snime novi album, što je u suradnji s izdavačkom kućom Ammonite Records pretvoreno u djelo. Album će biti objavljen u proljeće 2018.

Ras Mc Bean je izvođač koji je dobro poznat svim pravim ljubiteljima reggae glazbe širom svijeta. Rođen je u Engleskoj Gvajani 1962. godine, a živi i radi u Parizu. Godine 2004. objavio je album "Pack Up And Leave", kojim se svrstao među vodeće europske reggae izvođače. Surađivao je s reggae zvijezdama kao što su Anthony B. i Morgan Heritage, kao i Sizzla, Dennis Brown, Gentleman, Turbulence, Luciano i mnogi drugi saž kojima je sudjelovao na kompilacijskim albumima.

Prezadovoljan uzajamnim razumjevanjem koje je za kratko vrijeme ostvareno između njega i grupe Soulcraft, Mc Bean je odlučio da u budućnosti bude stalni i ravnopravni član Soulcrafta, umjesto da, kao što je bilo očekivano, Soulcraft postane njegov prateći bend. Na pitanje kako je donio ovu neuobičajenu odluku, slavni pjevač odgovara:
- Ja pjevam o pravdi i jednakosti, treba to o čemu pjevam pokazati i na djelu u stvarnom životu.

Pojačani Rasom Mc Beanom kao novim članom benda, Soulcraft ima velike planove, s punim pokrićem.
Tekst:  

Recenzije

Homegrown Sound – "March Against Oppression"
Eden Fight - "Reggaevolution"
Païaka - "The Line"
Krak in Dub - "Amazonite"
Preslušano: Alborosie, Pablo Raster, ELND, Fahbro