logo-t

 • Del Arno Band objavljuje album

  Del Arno Band objavljuje album

 • Brain Damage provozao KSET kroz 20 godina svog stvaralaštva

  Brain Damage provozao KSET kroz 20 godina svog stvaralaštva

 • UNESCO dodaje reggae na popis svjetske kulturne baštine

  UNESCO dodaje reggae na popis svjetske kulturne baštine

 • Alpha Steppa dolazi u Zagreb

  Alpha Steppa dolazi u Zagreb

nike

Događanja
Vijesti
11. Prosinac 2017

Ras Mc Bean i Soulcraft završili snimanje albuma

Nova suradnja
Jedan od najboljih balkanskih reggae sastava, beogradski Soulcraft, upravo je završio snimanje svog trećeg studijskog albuma. Novi pjevač Soulcrafta je svjetska zvijezda reggae glazbe, Ras Mc Bean. Novih petnaest autorskih pjesama snimljeno je u beogradskom studiju Blaze i sada slijedi finalizacija - miks i mastering. U izjavi portalu Gle.co.rs Mc Bean ne krije svoje oduševljenje i uvjerenje da je upravo nastao jedan od najboljih europskih reggae albuma današnjice. Članovi Soulcrafta predložili su Mc Beanu da doputuje u Beograd i da zajedno snime novi album, što je u suradnji s izdavačkom kućom Ammonite Records pretvoreno u djelo. Album će biti objavljen u proljeće 2018.

Ras Mc Bean je izvođač koji je dobro poznat svim pravim ljubiteljima reggae glazbe širom svijeta. Rođen je u Engleskoj Gvajani 1962. godine, a živi i radi u Parizu. Godine 2004. objavio je album "Pack Up And Leave", kojim se svrstao među vodeće europske reggae izvođače. Surađivao je s reggae zvijezdama kao što su Anthony B. i Morgan Heritage, kao i Sizzla, Dennis Brown, Gentleman, Turbulence, Luciano i mnogi drugi saž kojima je sudjelovao na kompilacijskim albumima.

Prezadovoljan uzajamnim razumjevanjem koje je za kratko vrijeme ostvareno između njega i grupe Soulcraft, Mc Bean je odlučio da u budućnosti bude stalni i ravnopravni član Soulcrafta, umjesto da, kao što je bilo očekivano, Soulcraft postane njegov prateći bend. Na pitanje kako je donio ovu neuobičajenu odluku, slavni pjevač odgovara:
- Ja pjevam o pravdi i jednakosti, treba to o čemu pjevam pokazati i na djelu u stvarnom životu.

Pojačani Rasom Mc Beanom kao novim članom benda, Soulcraft ima velike planove, s punim pokrićem.
Tekst:  

Recenzije

Alpha Steppa Meets Nai-Jah - "The Great Elephant"
Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"
Max RubaDub – "Style & Passion"
Jah Schulz - "A Railroad Session"