logo-t

 • Drugi dan Overjam festivala – plešimo u Babilonu

  Drugi dan Overjam festivala – plešimo u Babilonu

 • Prvi glavni dan Overjam festivala – ljubav je naša religija

  Prvi glavni dan Overjam festivala – ljubav je naša religija

 • Počeo je sedmi Overjam Reggae Festival

  Počeo je sedmi Overjam Reggae Festival

 • Pozitivni dojmovi sa Summerjama

  Pozitivni dojmovi sa Summerjama

 • Jah Billah i Sheco obradili prvo izdanje Anje G i Dr.obija

  Jah Billah i Sheco obradili prvo izdanje Anje G i Dr.obija

 • "Positive Vibration", novi singl za Homegrown sound

 • Nova imena i raspored po danima 16. Seasplash festivala

  Nova imena i raspored po danima 16. Seasplash festivala

 • "A Matter of Time", novi album Protojea

 • Ekodrom - mala oaza ljubavi i mira

  Ekodrom - mala oaza ljubavi i mira

nike

Događanja
Vijesti
10. Veljača 2018

Četvrt stoljeća Rototom Sunsplasha

Najavljeni prvi  izvođači
Stiže nam povijesno, 25. izdanje Rototom festivala koji će se održati od 16.-22. kolovoza u Benicassimu (Španjolska). Ben Harper & The Innocent Criminals, Alborosie & Schengen Clan, Fat Freddy’s Drop, Jimmy Cliff, Protoje & The Inddignation i Tarrus Riley prva su imena koja su najavljena za ovogodišnje izdanje. 

Rototom objavljuje prvi nastup kalifornijskog pjevača, gitarista i skladatelja Ben Harpera koji će 16. kolovoza nastupiti sa svojim bendom The Innocent Criminals. Na pozornici će se pojaviti i novozelandske legende Fat Freddy's Drop koji će 21. kolovoza izvesti svoj jedini koncert u Španjolskoj. Rototom ne bi bio Rototom bez talijanskog superstara Alborosiea. Za 25 godina Rototoma priprema vrlo poseban koncert s odabranim međunarodnim izvođačima 20. kolovoza. Više informacija o ovoj jednokratnoj ekstravaganciji ćemo čuti u nadolazećim tjednima.

I ove godine Rototom je ponosan što je pozvao tri generacije vokalista iz otoka Jamajke. Najmlađi je Protoje, jamajkanski tekstopisac iz Santa Cruza  (20. kolovoza). Također je tu zlatni glas rasta pjevača Tarrus Rileya, uz podršku mentora i saksofonista Deana Frasera i njihov bend Blak Soil (22. kolovoza). A prvu generaciju 17. kolovoza predstavlja veliki Jimmy Cliff koji je na turneji u 70. godini života, a od njega možemo očekivati klasike poput teme iz reggae filma 'The Harder They Come', u kojoj je Cliff imao glavnu ulogu.

Poznat po svojim snažnim live nastupima, francuski roots/reggae bend Danakil vraćaju se na festival nakon četiri godine, 20. kolovoza. Rototom također očekuje britansku invaziju. Dolazi Alpheus (17. kolovoza) i Hollie Cook koja će nastupiti 18. kolovoza.

Španjolski reggae zastupa valencijski bend Auxilli, koji će nastupiti prvog dana 16. kolovoza, dok će ska korijeni Jamajke  biti u središtu pozornosti zahvaljujući talijansko-američkom triju The Uppertones koji bit će na pozornici kolovoza.
Tekst:  

Recenzije

Jah Schulz - "A Railroad Session"
Weeding Dub - "Another Night Another Day"
Banana Zvuk - “Split Banana”
Ras Mc Bean & Soulcraft – „Reggae On A Mission“
Egoless - "Empire of Dirt"