logo-t

 • Bun Dem Riddim EP

  Bun Dem Riddim EP

 • Del Arno Bend -

  Del Arno Bend - "Ako ne znaš šta da radiš"

 • Nova dub/reggae večer na A Weekend Block Partyu

  Nova dub/reggae večer na A Weekend Block Partyu

 • Novo izdanje AmpliFyah Musica

  Novo izdanje AmpliFyah Musica

 • Alpha Steppa napravio potres u Željezničaru

  Alpha Steppa napravio potres u Željezničaru

 • Beogradski FC Apatride Utd predstavio novi album

  Beogradski FC Apatride Utd predstavio novi album

 • Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

  Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

nike

Događanja
Vijesti
11. Veljača 2018

Bass masaža Filipa Motovunskog u Splitu

Stiže Bassazha!
Vrijedni, dobri i pošteni momci iz Banana Zvuka vam predstavljaju Bassazhu - plesne večeri u Judinom drvu posvećene raznim oblicima i derivatima jamajkanskog reggae zvuka, s naglaskom na klupske, plesnije varijante. Bassazha će ići jedan put mjesečno, a osim domaćina zabavljat će vas i naši dragi gosti. Na prvu Bassazhu 16. veljače dolazi čuveni hrvatski drum ’n' bass producent i DJ Filipa Motovunski. Obucite svoje plesne cipelice i pridružite se u Judinom drvu na bass masaži u petak 16.02.2018.! Upad 50 kn. 

Filip Motovunski
Filip Motovunski je drum and bass/jungle/hip hop DJ i producent iz malog gradića Motovuna u Istri. Prije više od deset godina počeo je kao producent beatova, tekstopisac i MC u svojem PCP bandu kojeg je dijelio s Ivanom Babićem iz Motovuna, a potom se bacio u produkciju svojih jungle/dnb pjesama po čemu je danas prepoznatljiv. Svoje prvo jungle/drum and bass izdanje “Ta Pa Tap EP” od pet pjesama izbacuje za kanadsku Junglexpeditions etiketu. Nešto kasnije, za isti label potpisuje "Sort Dem Out" EP koji dijeli s poznatim beogradskim producentom Rahmaneem. Zagrebački Jabbaton Records mu izdaje “Move From The Gate EP” od tri drumstep/hip hop pjesme u suradnji sa Strapazootom.

Uz Big Buda, Wikluh Skya, The Green Mana, Rahmaneea i brata Yakova Filip je dio njemačke drum and bass etikete Breaks Per Minute (BPM Rec.) za koju je nedavno izdao Noonshine EP od četiri pjesme i “Love Frequency” singl sa zagrebačkim pjevačem Michaelom Kvorkom. Za isti label izbacuje “Lava/Shakka” single od dvije pjesme koje se mogu čuti u setovima mnogih svjetskih imena kao što su DJ Hype, Aphrodite, Crissy Criss, S.P.Y, Skeptical, Crhis Su, Rene LaVice, Hybris i mnogi drugi. Deset godina na sceni Filip obilježava duplim CD izdanjem na zagrebačkom PDV Recrods-u naziva “Ten Years Making Beats”. Izdanje sadrži 40 Filipovih autorskih djela i obrada. Ove je godine izdao "Right Here/Lava" VIP singl za poznati engleski label Bad Taste Recordings i u režiji Filipa Filkovića Philatza snimio video spot za Lava VIP što je ujedno njegov, ali i Bad Tasteov, prvi glazbeni video.

Nakon Right Here/Lava VIP slijedi obrada glavne teme iz Lion King crtanog filma što Bad Taste Recordings izađe u obliku besplatnog preuzimanja pjesme. UKF.com i EDM.com su samo neki od sajtova koji su upratili izdanje. Slijedi službeni remix za poznatu reggae pjesmu “Belly of the Beast” Jah Masona i Hornsmana Coyota koji se već može čuti u setovima velikana poput Bad Company UK, Ed Soloa, Kursivae…

Autor je dobro znanih obrada: Haustor - Moja Prva Ljubav, Arsen Dedić -Kad Bi Svi, KRS One - Sound of da Police, Beenie Man - Who Am I, Kiril Dzajkovski - Jungle Shadow, Elemental - Tijelo Pamti, Zum Zum Zum, MC Popay - Koke Linija…

Filip Motovunski broji čak 600 i više nastupa u Hrvatskoj, Italii, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji i Njemačkoj.
Tekst:  

Recenzije

Bun Dem Riddim EP
Del Arno Bend - "Ako ne znaš šta da radiš"
Alpha Steppa Meets Nai-Jah - "The Great Elephant"
Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"