logo-t

 • Del Arno Band objavljuje album

  Del Arno Band objavljuje album

 • Brain Damage provozao KSET kroz 20 godina svog stvaralaštva

  Brain Damage provozao KSET kroz 20 godina svog stvaralaštva

 • UNESCO dodaje reggae na popis svjetske kulturne baštine

  UNESCO dodaje reggae na popis svjetske kulturne baštine

 • Izašao prvi hrvatski riddim EP -

  Izašao prvi hrvatski riddim EP - "Bun Dem" Riddim

 • Alpha Steppa dolazi u Zagreb

  Alpha Steppa dolazi u Zagreb

 • Black Uhuru - “As The World Turns”

  Black Uhuru - “As The World Turns”

nike

Događanja
Vijesti
11. Veljača 2018

Bass masaža Filipa Motovunskog u Splitu

Stiže Bassazha!
Vrijedni, dobri i pošteni momci iz Banana Zvuka vam predstavljaju Bassazhu - plesne večeri u Judinom drvu posvećene raznim oblicima i derivatima jamajkanskog reggae zvuka, s naglaskom na klupske, plesnije varijante. Bassazha će ići jedan put mjesečno, a osim domaćina zabavljat će vas i naši dragi gosti. Na prvu Bassazhu 16. veljače dolazi čuveni hrvatski drum ’n' bass producent i DJ Filipa Motovunski. Obucite svoje plesne cipelice i pridružite se u Judinom drvu na bass masaži u petak 16.02.2018.! Upad 50 kn. 

Filip Motovunski
Filip Motovunski je drum and bass/jungle/hip hop DJ i producent iz malog gradića Motovuna u Istri. Prije više od deset godina počeo je kao producent beatova, tekstopisac i MC u svojem PCP bandu kojeg je dijelio s Ivanom Babićem iz Motovuna, a potom se bacio u produkciju svojih jungle/dnb pjesama po čemu je danas prepoznatljiv. Svoje prvo jungle/drum and bass izdanje “Ta Pa Tap EP” od pet pjesama izbacuje za kanadsku Junglexpeditions etiketu. Nešto kasnije, za isti label potpisuje "Sort Dem Out" EP koji dijeli s poznatim beogradskim producentom Rahmaneem. Zagrebački Jabbaton Records mu izdaje “Move From The Gate EP” od tri drumstep/hip hop pjesme u suradnji sa Strapazootom.

Uz Big Buda, Wikluh Skya, The Green Mana, Rahmaneea i brata Yakova Filip je dio njemačke drum and bass etikete Breaks Per Minute (BPM Rec.) za koju je nedavno izdao Noonshine EP od četiri pjesme i “Love Frequency” singl sa zagrebačkim pjevačem Michaelom Kvorkom. Za isti label izbacuje “Lava/Shakka” single od dvije pjesme koje se mogu čuti u setovima mnogih svjetskih imena kao što su DJ Hype, Aphrodite, Crissy Criss, S.P.Y, Skeptical, Crhis Su, Rene LaVice, Hybris i mnogi drugi. Deset godina na sceni Filip obilježava duplim CD izdanjem na zagrebačkom PDV Recrods-u naziva “Ten Years Making Beats”. Izdanje sadrži 40 Filipovih autorskih djela i obrada. Ove je godine izdao "Right Here/Lava" VIP singl za poznati engleski label Bad Taste Recordings i u režiji Filipa Filkovića Philatza snimio video spot za Lava VIP što je ujedno njegov, ali i Bad Tasteov, prvi glazbeni video.

Nakon Right Here/Lava VIP slijedi obrada glavne teme iz Lion King crtanog filma što Bad Taste Recordings izađe u obliku besplatnog preuzimanja pjesme. UKF.com i EDM.com su samo neki od sajtova koji su upratili izdanje. Slijedi službeni remix za poznatu reggae pjesmu “Belly of the Beast” Jah Masona i Hornsmana Coyota koji se već može čuti u setovima velikana poput Bad Company UK, Ed Soloa, Kursivae…

Autor je dobro znanih obrada: Haustor - Moja Prva Ljubav, Arsen Dedić -Kad Bi Svi, KRS One - Sound of da Police, Beenie Man - Who Am I, Kiril Dzajkovski - Jungle Shadow, Elemental - Tijelo Pamti, Zum Zum Zum, MC Popay - Koke Linija…

Filip Motovunski broji čak 600 i više nastupa u Hrvatskoj, Italii, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji i Njemačkoj.
Tekst:  

Recenzije

Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"
Max RubaDub – "Style & Passion"
Jah Schulz - "A Railroad Session"
Weeding Dub - "Another Night Another Day"