logo-t

 • Bun Dem Riddim EP

  Bun Dem Riddim EP

 • Del Arno Bend -

  Del Arno Bend - "Ako ne znaš šta da radiš"

 • Nova dub/reggae večer na A Weekend Block Partyu

  Nova dub/reggae večer na A Weekend Block Partyu

 • Novo izdanje AmpliFyah Musica

  Novo izdanje AmpliFyah Musica

 • Alpha Steppa napravio potres u Željezničaru

  Alpha Steppa napravio potres u Željezničaru

 • Beogradski FC Apatride Utd predstavio novi album

  Beogradski FC Apatride Utd predstavio novi album

 • Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

  Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

nike

Događanja
Vijesti
10. Ožujak 2018

33. Sumerjam festival

Reggae Hr predstavlja Summer Jam
Kao i uvijek, predstavljamo vam neke od europskih reggae festivala koje bi mogli posjetiti. Tada nam je glavni fokus bio čuveni Rototom Sunsplash u Španjolskoj, Uprising u Slovačkoj, Overjam u Sloveniji kao i One Love festival u Italiji. Pošto je ove godine svjetsko prvenstvo u nogometu, a Njemačka slovi za nogometnu zemlju, odlučili smo da vam približimo i neki od reggae festivala iz te zemlje.

Reggae Hr predstavlja Summer Jam. Po 33. put ove godine Summer Jam će se održati od 6. do 8. srpnja. Sadašnja lokacija festivala je na prelijepom Fuehlinger jezeru, koje se nalazi na samo 20 km od grada Kölna. Mnogi Summer Jam svrstavaju rame uz rame s Rototom Sunsplashom. U svojoj bogatoj povijesti publika na Summer Jamu je imala priliku vidjeti i slušati pregršt imena iz reggae svijeta, a mi ćemo vam samo spomenuti neke od karakterističnih poput: Dennis Brown, Black Uhuru,The Abysinians, Gregory Isaacs, Lucky Dube, Buju Banton, Shabba Ranks, Bounty Killer i Vybz Kartel. Također, zanimljivo da su na ovom festivalu još imali priliku nastupiti zvijezde poput James Browna, Curtis Mayfielda, Arrested Devoplment i benda The Roots.

Ove godine čuveni Summer Jam se održava po 33. put. Za razliku od prethodnih godina organizatori su za ovu spremili iznenađenje u vidu toga što su kompletan line up potvrdili u jednom danu. Na dvije festivalske pozornice, crvenoj i zelenoj publika će imati priliku uživati u glazbi Chronixxa, Ziggy Marleya, Gentlemana, Tarrus Rileya, Jesse Royala i bendova kao što su Inner Circle i SOJA. Za ljubitelje dancehalla organizatori su se pobrinuli posebnim programom , koji nosi naziv, ‘’Stars of the dancehall with live bands’’. Tako će 7. srpnja na zelenoj pozornici nastupti u pratnji benda Alkaline, Konshens i Jahmiel. Već smo vam posebno naveli da Summer Jam svake godine zna ugostiti i glazbenike, koji nisu striknto iz reggae/dub/dancehall glazbe. Tako će se publici predstaviti i američki reper Ty Dolla Sign, francuska afro trap zvijezda MHD kao i J Hus, koji vješto britanski grime zvuk povezuje sa žanrovima poput dancehalla, afrobeata i rnb-ija.

Među top tri albuma za 2017.godinu su se po anketi portala Reggaeville našli: Chronixx s albumom ‘’Chronology’’, Damian Marley "Stony Hill", a treće iznenađujuće mjesto je zauzela afrička zvijezda Stonebwoy i njegov album ’’Epistles of Mama’’. Upravo je taj podatak Stonebwoya preporučio organizatorima festivala, koji su odlučili da ga uvrste u ovogodišnji line up. Tu su još i britanski The Skints, Skarra Mucci, Charly Black, Richie Stephens, Christopher Martin kao i nama manje poznate njemačke zvijezde Marteria, Miwata, Bausa, Toke, Tretman i mnogi drugi. Uz dvije glavne pozornice na Summer Jamu ima još dvije posebne pozornice za dub i dancehall glazbu. Više informacija o cijelom festivalu možete naći na službenoj stranici www.summerjam.de, a svi koji se odluče posjetiti ovaj festival sigurno neće požaliti po pitanju svog izbora. Vidimo se na Summer Jamu!
Tekst:   Nebojša Ševo

Video sadržaj

Recenzije

Bun Dem Riddim EP
Del Arno Bend - "Ako ne znaš šta da radiš"
Alpha Steppa Meets Nai-Jah - "The Great Elephant"
Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"