logo-t

 • Che Sudaka i Gustafi obilježili dan migranata u Rijeci

  Che Sudaka i Gustafi obilježili dan migranata u Rijeci

 • Ska glazba sa stilom

  Ska glazba sa stilom

 • Alpha Steppa Meets Nai-Jah -

  Alpha Steppa Meets Nai-Jah - "The Great Elephant"

 • Del Arno Band objavljuje album

  Del Arno Band objavljuje album

 • Alpha Steppa dolazi u Zagreb

  Alpha Steppa dolazi u Zagreb

nike

Događanja
Reggae slovenija
Vijesti
13. Ožujak 2018

Johnny Osbourne na Outlook festivalu

Nova imena jedanaestog Outlook festivala
Podsjetimo se da su ranije objavljena imena gostiju kao što su J Hus, Stefflon Don, Kojey Radical, Wiley, Mist, Madam X, Children of Zeus, AJ Tracey, David Rodigan, Channel One, Bonobo, Andy C i brojni drugi. Ovaj val novopotvrđenih imena otvaraju jedinstveni drum’n’bass producenti i iskusni članovi Outlook obitelji - Shy FX i Goldie! Reggae i dancehall kralj Johnny Osbourne zaštitni je znak jamajkanskog zvuka, a mladi lav MC Nadia Rose donosi izričaj ljutog londonskog flowa, dok legendarni britanski hip-hop label High Focus dovodi sjajan odabir svojih talenata kao što su Dirty Dike, Fliptrix, Jam Baxter, Coops, Ed Scissor, DJ Sammy B-Side te Molotov & Talos.

Topla dobrodošlica sprema se povratnicima na festival, garage bogovima MJ Coleu, El - B-u i Zedu Biasu. Tu su i The Heatwave sa svojim dancehall i bashment setom. Outlookova grime ekipa sve je brojnija, pridružuju joj se kapetani Flowdan i Spooky te poduži niz igrača. Break, Icicle, SpectraSoul, Skeptical, Total Science, Villem & McLeod i Lowqui isporučivat će doze brzih i energičnih zvukova ljubiteljima dnb-a. Vlasnici izdavačke kuće Narratives, Blocks i Escher po prvi puta dolaze na Tvrđavu.

Na sporijem kraju bass spektra također će biti jako zanimljivo - francuski dub heroji O.B.F. za ovu priliku udružuju snage s duom Shanti D & Sr Wilson. Španjolski Iseo & DodoSound donose zvuke nove škole reggaea. Mračnije i dublje tonove istraživati će glava Tectonic Recordsa, Pinch. A lo-fi, uradi-sam dub kreacije stižu uz bristolski Dubkasm.

Dubstep fanovi u svoje notese zabilježit će setove Compae i Distancea. Istraživači graničnih područja bassa i srodnih žanrova bit će zaokupljeni nastupima Barely Legala, Marthae i Tash LC-a. Naravno, tu je i kontingent MC-a koji uključuje imena kao što su Sgt Pokes, Chunky, MC Tempza, MC GQ i SP:MC. Kao dodatni bonus, u sklapanju mozaika između žanrova koje pokriva Outlook ističu se i nadolazeći jazz talenti Nubya Garcia i Poppy Ajudha.

Uz gomilu nabrojanih novopotvrđenih izvođača koji dolaze iz udaljenih krajeva nalazi se i pravo mnoštvo vrijednih regionalnih imena kao što su Billain, 207, Koolade, Diyala & Yesh, Anja G & Dr. Obi, Sheco, Brada Selecta, Double B i Kick Kong!

Na kormilu bass kulture posljednjih deset godina, Outlook festival značajan je glazbeni događaj, koji odaje počast korijenima soundsystem pokreta dajući uz to i platformu za izražavanje svoje krativnosti novoj generaciji. Pronašavši svoje utočište na poluotoku na kojem se smjestila magična tvrđava Punta Christo i uz snažan naglasak na superiornu kvalitetu zvuka i ambijent, ovaj festival mami svakog posjetitelja na kušanje nezaboravnog iskustva.
Tekst:   PR

Video sadržaj

Recenzije

Alpha Steppa Meets Nai-Jah - "The Great Elephant"
Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"
Max RubaDub – "Style & Passion"
Jah Schulz - "A Railroad Session"