logo-t

 • Nova dub/reggae večer na A Weekend Block Partyu

  Nova dub/reggae večer na A Weekend Block Partyu

 • Novo izdanje AmpliFyah Musica

  Novo izdanje AmpliFyah Musica

 • Alpha Steppa napravio potres u Željezničaru

  Alpha Steppa napravio potres u Željezničaru

 • Beogradski FC Apatride Utd predstavio novi album

  Beogradski FC Apatride Utd predstavio novi album

 • Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

  Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

 • Ska glazba sa stilom

  Ska glazba sa stilom

nike

Događanja
 • 16.2.2019. | Pločnik, Zagreb

  Volumen

  Upad: 0 kn

 • 19.2.2019. | Masters, Zagreb

  Reggae utorak: BOOMBAR DUB, RICHO, JAN BECELE

  Upad: 0 kn

 • 21.2.2019. | Pločnik, Zagreb

  Bass Experience

  Upad: 0 kn

 • 22.2.2019. | Kotač, Pula

  # Raggalution, Shugaman

  Upad: 20/30 kn

 • 23.2.2019. | Epic, Osijek

  Boca Sound System, Low Frequency

  Upad: 30/40 kn

 • 9.3.2019. | Epic, Osijek

  VuBass / Seasplash / Reunited: RAHMANEE, KULA, MEFA, PLUVIO, FULLSTEP PHIL, MAX

  Upad: 40/50 kn

 • 28.3.2019. | The Garden Brewery, Zagreb

  # A Weekend Block Party: Zion Train ft. Michela Grena, Digitron, Bamwise, Rasta Altitude Sound

  Upad: 70/90 kn

Vijesti
10. Travanj 2018

Digitron sound system i Little Vex i Regulje u Sisku

Green Chill Party w/ Digitron Soundsystem! @ SKWHAT Sisak
Povodom nadolazećeg 20. travnja, Green Hillovci vam predstavljaju prvi od, nadajmo se, brojnih budućih Green Chill partija! Ideja partija je promoviranje domaće dub i reggae scene koja u Hrvatskoj raste iz godine u godinu. Dovodimo tako regionalno poznat Digitron sound system iz Zagreba i sisački projekt Little Vex i Regulje.

Digitron sound system
Hrvatski dub pioniri Digitron sound system dolaze u Skwhat po drugi put. Posljednji su put industrijski grad posjetili u sklopu Festivala Željezara, a ovaj put ih dovode sa željom da u Skwhatu ponovno čujemo kvalitetnog izvođača domaće dub scene. Sada već daleke 2007. godine, nastao je prvi hrvatski soundsystem kao ideja članova Bamwisea i Radikal Dub Kolektiva. Danas ih odmilja zovemo Digitroncima, a iza naziva stoji idejni začetnik Vrx te Jew Boy u ulozi MC-a. Rekli bismo da su Digitronci uspjeli stvoriti specifičan sound oblikovan dugim nizom godina aktivnog rada na međunarodnoj dub sceni. Ovi dečki zaista znaju što rade i iskreno u to vjeruju što nam pokazuju i suradnje s imenima kao što su Roots Collective, Dandelion SoundSystem, Jah Free, Coptic Sounds, Weeding Dub, Brainless i slično. Prepoznala je to i naša publika pa su ih ugostili festivali poput Seasplasha i Outlooka u Puli, Modem Festivala te Lost Theoryja koji je u međuvremenu preseljen u nešto topliju Španjolsku, a osnovali su i vlastitu izdavačku kuću - Digitron Records.

Little Vex i Regulje
Little Vex, punim imenom Vedran Šimunec, mladi je glazbenik iz Siska i veliki zaljubljenik u reggae glazbu. Počeo je kao bubnjar, ali ga je put odveo i prema drugim instrumentima pa se može reći i da je multiinstrumentalist. Do sada ste ga mogli viđati po ulicama hrvatskih, ali i europskih gradova s akustičnom gitarom i usnom harmonikom oko vrata kako svira poznate reggae/ska obrade. Surađuje i s One Dreadom te nastupa s njima u akustičnoj varijanti toga benda. Ove godine po prvi puta oko sebe okuplja bend koji dobiva naziv Regulje. Zajedno kreću raditi klupske svirke te počinju i s autorskim radom. A tko su Regulje? Regulje su šesteročlani bend u kojem sviraju Sven na klavijaturama, Hrvoje na bas gitari, Juran na lead gitari, Matej na bubnjevima te Antonija i Dario kao back vokali. Little Vex & Regulje za sada sviraju poznate reggae i ska covere (Bob Marley, Albarosie, Manu Chao, Dub fx, Rebelution...) ali polako kreću i u autorske vode te su najavili svoj prvi singl već za ovu godinu.

Da zaokružimo priču, Digitronci u "Skwhat" dolaze iz najpoznatijeg skvota ovih prostora čije je sjedište u Zagrebu - Autonomnog kulturnog centra Medika. Kada ih gledamo u Mediki, imamo osjećaj da su u svom dnevnom boravku!  Sastavni su dakle dio ekipe koja se godinama trudi zadržati autonomiju nad alternativnim kulturnim, glazbenim i kreativnim sadržajima te svojim sugrađanima nastoje ponuditi nešto drugo osim onog što je već dio svojevrsnog mainstreama. Medika tako okuplja mnoštvo mladih, pametnih ljudi te, zahvaljujući tome, i niz udruga i organizacija koje se bave aktivizmom te utjecanjem na pozitivnu promjenu lokalnih politika. Budući da i mi sami Skwhatovci nastoje ići tim putem, još im je nekako toplije oko srca što ćemo baš 20.4. ugostiti dio "stalnog postava" jedne tako hvalevrijedne inicijative kao što je Medika.

Bilo kako bilo, Digitronci će zasigurno do ranojutarnjih sati, zajedno s našim Vexom i Reguljama, držati Skwhat budnim i rasplesanim!
Minimalna donacija za upad: 20 kn
Tekst:  

Recenzije

Alpha Steppa Meets Nai-Jah - "The Great Elephant"
Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"
Max RubaDub – "Style & Passion"
Jah Schulz - "A Railroad Session"