logo-t

 • Bun Dem Riddim EP

  Bun Dem Riddim EP

 • Del Arno Bend -

  Del Arno Bend - "Ako ne znaš šta da radiš"

 • Nova dub/reggae večer na A Weekend Block Partyu

  Nova dub/reggae večer na A Weekend Block Partyu

 • Novo izdanje AmpliFyah Musica

  Novo izdanje AmpliFyah Musica

 • Alpha Steppa napravio potres u Željezničaru

  Alpha Steppa napravio potres u Željezničaru

 • Beogradski FC Apatride Utd predstavio novi album

  Beogradski FC Apatride Utd predstavio novi album

 • Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

  Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

nike

Događanja
Vijesti
13. Travanj 2018

Još jedna ikona uz Kruder & Dorfmeistera

DJ Hell, ikona elektroničke glazbe nastupa uz Kruder & Dorfmeistera u Šibeniku
Legenda elektroničke glazbe i ikona stila, pionir njemačkog zvuka s karijerom dugom 40 godina - Helmut Josef Geiler poznatiji kao DJ Hell, nastupa ovo ljeto na tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku uz Kruder & Dorfmeistera.

Kada je u pitanju popis pionira njemačke scene elektroničke glazbe, Helmut Josef Geier, pod umjetnički imenom DJ Hell, uvijek se nalazi među prvima. DJ Hell ikona je međunarodne elektroničke zajednice, DJ i producent koji je na sceni već 40 godina, a i dalje neumorno nastupa u klubovima diljem svijeta i objavljuje od kritike i publike hvaljenje albume. Svoju glazbu iz budućnosti sa zadnjeg albuma Zukunftsmusik, s kojim je upravo na svjetskoj turneji, donosi ovo ljeto, 4. kolovoza, na šibensku tvrđavu Sv. Mihovila kao glavna zvijezda aftershowa nastupa Kruder & Dorfmeistera.

Od Love Paradea do Boiler Rooma, rezidencija u berlinskom Trezoru, E-Werku i Watergateu te kultnom Limelightu u New Yorku, osnivanja nekoliko cijenjenih izdavačkih kuća te suradnje s velikim glazbenim imenima, DJ Hell je od početka 80-tih jedan od najtraženijih i najutjecajnijih umjetnika na sceni.

“Bio sam usko vezan uz njemačku eksperimentalnu glazbu 60-tih i 70-tih. Tada nije bilo komercijalnih težnji, sve je bilo podređeno eksperimentiranju” - objasnio je jednom izvor svoje inspiracije.

Njegov posljednji uspjeh pozicija je kustosa u Muzeju moderne elektroničke glazbe (MOMEM) koji će se tijekom ove godine otvoriti u Frankfurtu.

Kao osnivač i umjetnički direktor DJ Hell više od 20 godina vodi uspješnu izdavačku kuću International Deejay Gigolo Records na kojoj izdaju velikani scene kao što su Jeff Mills, Dave Clarke, Tiga, Laurent Garnier, KLF, Miss Kitti i Tuxedomoon. Već s prvim samostalnim singlom DJ Hell obarao je rekorde; pjesma My Definition of House Music iz 1997. postala je klupski hit s preko sto tisuća prodanih primjeraka. Na albumima koji su uslijedili gostuju imena poput Bryan Ferryja, Peter Krudera i P. Diddyja. DJ Hell ikona je ne samo glazbenog već modnog svijeta, ili kako je jednom objasnio ujedinjuje te dvije umjetnosti kao što su to radili David Bowie i Grace Jones. Osim što je radio glazbene podloge za revije Donatelle Versace, Hugo Bossa i Raf Simonsa, časopis GQ ga je proglasio čovjekom godine, a njegov vlastiti dizajn i ime često se pojavljuju na raznim modnim proizvodima.

Najnoviji album, s kojim je trenutno na svjetskoj turneji, prvi od albuma Teufelswerk iz 2011., prevodi se kao "glazba budućnosti". Zato je ironično koliko je Zukunftsmusik nadahnut prošlošću i to zvukom Kraftwerka, Garyja Numana, David Bowiea, novim romantizmom i electroclashom, pun syntheva i goth atmosfere. Seks, strah, kaos i glamur - to je ono što nam DJ Hell donosi na tvrđavu Sv. Mihovila kao najbolji završetak sjajne glazbene večeri.

Early bird ulaznice za nastup Kruder & Dorfemeistera i DJ Hella su rasprodane, a trenutno su u prodaji ulaznice od 240 kuna. Nakon 10. srpnja, ukoliko ih još bude, cijena ulaznice iznosit će 280 kn. Ulaznice se mogu kupiti preko Entrio sustava i ovog linka te na svim Entrio prodajnim mjestima.
Tekst:   PR

Recenzije

Bun Dem Riddim EP
Del Arno Bend - "Ako ne znaš šta da radiš"
Alpha Steppa Meets Nai-Jah - "The Great Elephant"
Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"