logo-t

 • Devet godina Reggae hr-a

  Devet godina Reggae hr-a

 • Brain Damage snimio album u Kolumbiji

  Brain Damage snimio album u Kolumbiji

 • Outlook je i dalje top

  Outlook je i dalje top

 • Johnny Clarke:

  Johnny Clarke: "I danas živim i stvaram u Kingstonu, to je moj dom"

 • Inner Circle u Šibeniku

  Inner Circle u Šibeniku

nike

Događanja
Reggae slovenija
Vijesti
12. Lipanj 2018

Regeneracija Dunava u Bačkom Monoštoru

Ekološko-glazbeni festival 
Ekološko-glazbeni festival koji se održava povodom Međunarodnog Dana Dunava - Regeneracija Dunava, poziva vas u Bački Monoštor – “Selo na sedam Dunava”, 29. i 30. lipnja. Nastao 2008. godine, kao ideja grupe entuzijasta, ovaj festival izgradio je dobro poznati imidž i sinonim je za uživanje u dobroj muzici, pozitivnoj atmosferi i prelijepoj prirodi. Objedinjujući dnevne sadržaje - radionice, tribine, izložbe, projekcije... i glazbeni dio festivala u večernjim satima, obogaćuje lepezu manifestacija za djecu i mlade tijekom ljetnjih mjeseci.
Naglasak na Specijalnom Rezervatu Prirode “Gornje Podunavlje” i UNESCO Rezervatu Biosfere “Bačko Podunavlje” kroz radionice, edukacije i izložbe podiže svijest posjetitelja i javnosti o značaju ovih zaštićenih prirodnih bogatstava. Svake godine, Regeneracija nosi drugačiji pečat, pa je tako ovaj, jedanaesti po redu, festival u ženskom ruhu.

Tijekom dana, pripremili su edukativne programe za djecu na temu Dunava i Rezervata Biosfere, zabavne animacije za djecu, diskusije, izložbu slika Kristijana Kissa, izložbu fotografija autora Ivana Nikčevića, slamarske radionice, a ove godine, tokom Regeneracije održavaju se i Letnji feministički susreti mladih seoskih žena, u organizaciji BeFem – feminističkog kulturnog centra, koji se bave temom povećanja vidljivosti i promocije različitih ženskih inicijativa koje mijenjaju sliku lokalnih zajednica.  Za ljubitelje muzičkog programa Regeneracije, muziku stvaraju Zenicafaria Sound System, Haris Pilton, Sandokan Hi Fi, Rasta altitude & Popaj, Rebel sound, Mješoviti zbor “Iuventus Cantat” i još mnogo glazbenika iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine… Festival se održava u Eko-centru u Bačkom Monoštoru, na samom obodu SRP “Gornje Podunavlje”, pa je i ove godine na raspolaganju prostor za postavljanje šatora i kampiranje, a ulaz na festival je besplatan.
Tekst:  

Recenzije

Max RubaDub – "Style & Passion"
Jah Schulz - "A Railroad Session"
Weeding Dub - "Another Night Another Day"
Banana Zvuk - “Split Banana”
Ras Mc Bean & Soulcraft – „Reggae On A Mission“