logo-t

 • Bun Dem Riddim EP

  Bun Dem Riddim EP

 • Del Arno Bend -

  Del Arno Bend - "Ako ne znaš šta da radiš"

 • Nova dub/reggae večer na A Weekend Block Partyu

  Nova dub/reggae večer na A Weekend Block Partyu

 • Novo izdanje AmpliFyah Musica

  Novo izdanje AmpliFyah Musica

 • Alpha Steppa napravio potres u Željezničaru

  Alpha Steppa napravio potres u Željezničaru

 • Beogradski FC Apatride Utd predstavio novi album

  Beogradski FC Apatride Utd predstavio novi album

 • Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

  Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

nike

Događanja
Vijesti
15. Lipanj 2018

Reggae doček ljeta u Kutini

Doček ljeta
Jurimo zajedno u zagrljaj ljetu i za poklon mu donosimo dobre vibracije! Kutinski gradski bazen mjesto je spoja dobre glazbe, plesnih ritmova i dobre glazbene relaksacije. To ponovno dokazuju 23.6. cjelodnevnim open air programom: u prvom dijelu dana donose vam lagano sunčano razgibavanje uz Rasta Altitude Sound aka Keso Selecta, mladog reggae/roots/dub/steppers/dancehall artista koji promovira rasta kulturu, jedinstvo i ljubav, i Bakija (Zion Radio Sound) reggae/hip-hop/bass sound iz Zagreba, osnivač Zion Radija na Radio Studentu.

Za kraj dana, u prve znake sumraka dolaze Brain Holidays, zagrebački reggae bend koji iza sebe ima gomilu koncerata i tri studijska albuma: „Stereo Roots“, „Save Peace Babylon Delete“ i „System Error“.
Bilježe uspješnu godinu iza sebe; turneja od preko 20 koncerata u šest mjeseci i prijeđena Hrvatska uzduž i poprijeko. Odaziv publike je odličan što ih je dovelo na ovogodišnje najjače regionalne festivale Outlook i Overjam. Album “System Error” dobio je nominaciju za diskografsku nagradu Porin u kategoriji najbolji album urbane i klupske glazbe.

Drugi dio dana odnosno prvi dio večeri na pozornicu se penje Jonathan. Poprilično iščekivani album “To Hold” riječkih Jonathan stigao je godinu dana nakon svojeg prethodnika “To Love”. Bend očigledno ne propušta iskoristiti sve beneficije kreativnog elementa u kojem se nalazi pa tako, baš kao i “To Love”, njegov direktan nastavak “To Hold” ne razočarava ni najmanje, a u određenim segmentima zbilja ugodno i iznenađuje. Baš kao što je “To Love” napravio hvale vrijedan odmak od debitantskog “Bliss”, tako je i “To Hold” napravio određeni odmak od “To Love”. Kad se sve sve zbroji i oduzme, Jonathan zasad u diskografiji imaju tri impresivna albuma. Bend je bio predgrupa legendarnim Editorsima na europskoj turneji i svirali su na brojnim festivalima kao što su INmusic, EXIT, Pula Film Festival, Flow Festival, Waves Festival, Ferragosto Jam itd itd...

Nakon njih na red dolaze sinjski kraljevi blues punka: M.O.R.T.
Po treći puta kod nas, a nakon zadnjeg rasprodanog koncerta u Kutini donose sirovu energiju koja će nas sve raspametiti. M.O.R.T. je beskompromisni autorski punk – blues band iz Sinja, žestokog zvuka i živih nastupa. Kostur benda, John, Zvrk i Kikos, postoji kroz bezumno životarenje još od jeseni 2003. godine. Krajem 2012. godine sretno se spotiču o bubnjara Milu i snimaju prvi puni demo album ˝Vrhunsko dno˝, koji je objavljen u ljeto 2013. Otada su održali brojne nastupe u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori; što samostalne, što na festivalima od kojih se ističe pobjeda na Jelen Demofestu u Banjoj Luci, pobjeda na Rock Off-u, finale HR demo kluba 2012. i treće mjesto na WHF-u 2013. U srpnju 2014. godine izlazi album ˝Odjel za žešće˝ koji je pobrao odlične kritike i epitet „albuma godine“ na svim glazbenim portalima. 2015. godine bend je nominiran za nagradu PORIN u kategoriji novi izvođač. Osim svega navedenog M.O.R.T. bjesomučno živi na turnejama. Krajem 2015. snimaju novi album ˝Tužna kocka˝ koji je objavljen u travnju 2016. te ponovno oduševio kritiku i publiku.

Sačuvajte datum 23.06. za cjelodnevno uživanje i topli zagraljaj ljetu.

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 60 kn potražite u Hoodoo Bar i Dirty Old Empire.
Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 80 kn.
Tekst:  

Recenzije

Bun Dem Riddim EP
Del Arno Bend - "Ako ne znaš šta da radiš"
Alpha Steppa Meets Nai-Jah - "The Great Elephant"
Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"