logo-t

 • Bun Dem Riddim EP

  Bun Dem Riddim EP

 • Del Arno Bend -

  Del Arno Bend - "Ako ne znaš šta da radiš"

 • Nova dub/reggae večer na A Weekend Block Partyu

  Nova dub/reggae večer na A Weekend Block Partyu

 • Novo izdanje AmpliFyah Musica

  Novo izdanje AmpliFyah Musica

 • Alpha Steppa napravio potres u Željezničaru

  Alpha Steppa napravio potres u Željezničaru

 • Beogradski FC Apatride Utd predstavio novi album

  Beogradski FC Apatride Utd predstavio novi album

 • Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

  Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

nike

Događanja
Vijesti
2. Srpanj 2018

Zadnji poziv na Overjam

Reggae festival u Sloveniji
Ove godine na Overjam festival koji je zakazan 10.7. – 15.7. u Tolminu po prvi put dolazi Ziggy Marley, a ugostiti će i vrhunska imena poput Protoje, Mellow Mood, Macka B, New Kingston, Alpha Steppa, Brain Holidays, Siti Hlapci te mnoge druge.

Ove godine veliku sezonu ljetnih festivala na tolimskom ušću otvara Overjam International Reggae festival, koji je ove godine dobio novi termin. Ovogodišnji festival počinje u utorak 10.7. i trajat će do nedjelje 15. srpnja 2018. godine. Na pozornicama na idiličnoj festivalskoj lokaciji na jednoj od najljepših alpskih plaža u Sloveniji, ove će godine nastupiti više od 50 izvođača: Ziggy Marley, najstariji sin legendarnog Bob Marleya, po prvi puta će nastupiti u Sloveniji, a osim njega dolazi i Macka B, Protoje, Mellow Mood te mnogi sound systemi i glazbeni selektori. Cijeli raspored izvođača po danu i pozornici je dostupan ovdje.

Festival će primiti prve posjetitelje u ponedjeljak, 9.7., a istog će dana neslužbeno započeti s DJ programom. Prvi i drugi festivalski dan, utorak, 10.7. a u srijedu 11. srpnja moći ćete slušati mnoge izvođače s glavne pozornice i pozornice na plaži. U reggae glazbi cijeli vikend će vas zabavljati Fleck, Dubtafari Sound, Wild Citizen, Bomchil, Alpha Steppa i mnogi drugi, a neglazbeni program održat će se u obliku Overjam Univerze i Overjam4Kidz.

Već u četvrtak, 12. srpnja nastupiti će prvo ime festivala Ziggy Marley. Ziggy, ikona i jedan od vodećih izvođača reggae glazbe, osvojio je osam Grammya i niz drugih nagrada u svojoj karijeri. Ziggy dolazi na krilima nedavno izdanog albuma „Rebellion Rises", a na koncertu neće nedostajati niti njegovi stariji hitovi kao što su 'Tomorrow People', 'Tumblin' Down', 'True to Myself', 'Love is my Religion'. Main Stage u četvrtak će podijeliti sa Ziggyem i New Kingston te Earth Beat Movement.

U petak, 13. srpnja koncerte na glavnoj pozornici otvorit će slovenski Siti hlapci, a zvijezda večeri nesumnjivo će biti britanski reggae div Macka B sa svojim Roots Ragga bendom. Mellow Mood će se također naći na glavnoj pozornici s mješavinom roots/reggaea reggae, rocksteadya i tribal clubbinga. U subotu 14. srpnja dolazi Protoje, jedan od istaknutijih reggae izvođača iz novog doba, a prethodit će ga Brain Holidays, Shanti Powa, Italee i Nadirah X s Israel Voiceom.

Nedjelja će se održati bez glazbenog programa jer je vrijeme za festivalski odmor i mirni odlazak kućama.

Ulaznice za Overjam dostupne su i putem internetske trgovine MH Shop i Eventima. Za festivalsku kartu, koja uključuje i kamp i neke dodatke, odredit ćete 120 eura (+ provizija), dnevne ulaznice su dostupne (od 20 do 29 eura + provizija), a organizator također nudi VIP nadogradnju ulaznice.
Tekst:  

Recenzije

Bun Dem Riddim EP
Del Arno Bend - "Ako ne znaš šta da radiš"
Alpha Steppa Meets Nai-Jah - "The Great Elephant"
Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"