logo-t

 • Che Sudaka i Gustafi obilježili dan migranata u Rijeci

  Che Sudaka i Gustafi obilježili dan migranata u Rijeci

 • Ska glazba sa stilom

  Ska glazba sa stilom

 • Alpha Steppa Meets Nai-Jah -

  Alpha Steppa Meets Nai-Jah - "The Great Elephant"

 • Del Arno Band objavljuje album

  Del Arno Band objavljuje album

 • Alpha Steppa dolazi u Zagreb

  Alpha Steppa dolazi u Zagreb

nike

Događanja
Vijesti
4. Srpanj 2018

Brain Holidays i One Dread na Krku

Evo Ti Pa Slušaj 2018.
Ove godine se ETPS 13. srpnja vraća reggae bojama! Kreativni Krk je za vas pripremio pravu ljetnu poslasticu jer će se chill i reggae vibre širiti s boćališta u Krku po cijelom gradu! 

Brain Holidays
Zagrebački reggae sastav ove godine postaje punoljetan. Iza sebe imaju gomilu koncerata i tri studijska albuma „Stereo Roots“, „Save Peace Babylon Delete“ i „System Error“, a u svibnju 2018. godine izašlo je remiksirano izdanje trećeg albuma „System Error Remix Side“ na kojem su sudjelovali etablirani glazbeni producenti. Prošla godina je bila vrlo uspješna, turneja od preko 20 koncerata u šest mjeseci, prijeđena Hrvatska uzduž i poprijeko, a odaziv publike je odličan što ih je dovelo na ovogodišnji Outlook festival. „System Error“ nominiran je za diskografsku nagradu Porin 2018. u kategoriji najbolji album alternativne i klupske glazbe. Teme koje se isprepleću kroz pjesme Brain Holidaysa variraju od ljubavnih, pa sve do aktualnih ekonomskih problema, ali uz glazbu koja se temelji na pozitivnosti svakodnevice. Pozitivne vibracije, kao nezaobilazna odrednica reggae glazbe, svojevrstan su lajtmotiv benda koji i u dobrim i lošim vremenima širi vedrinu te otvara ruke prema svim ljudima dobre volje.

One Dread
One Dread je cover band koji svira najmasniju roots-rock-reggae-dancehall-ska-dub mješavinu koja ruši zidove, ljudske barijere i bakine tabletiće s televizora. Bend je predvođen TNT (Tena, Nika i Tea) vokal sekcijom koja troglasno hoda, misli i pjeva. Čvrstu i moćnu ritam i melodijsku sekciju drže Bad Boysi koji hodaju po tankoj liniji između roots rock reggaea i srodnih žanrova kojima golicaju vašu maštu i pružaju vam jedno vanserijsko reggae iskustvo. Bend ima svoju dugu povijest i iskustvo nastupa po raznim mjestima diljem EU naše, od najmanjih i najintimnijih klubova, pa sve do velikih festivala i svirki na otvorenom. Njihovi coveri obrađeni su s dušom i svaka izvedba samo je novi take odličnih hitova velikana poput Black Uhuru, Steel Pulse, Third World, Inner Circle, Musical Youth, Albrosie, Peter Tosh, Bob Marley i mnogi drugi.

Podrška: Ličo & Palačinka Soundsystem
Tekst:  

Recenzije

Alpha Steppa Meets Nai-Jah - "The Great Elephant"
Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"
Max RubaDub – "Style & Passion"
Jah Schulz - "A Railroad Session"