logo-t

 • Johnny Clarke:

  Johnny Clarke: "I danas živim i stvaram u Kingstonu, to je moj dom"

 • Rototom - Reggae Disneyland

  Rototom - Reggae Disneyland

 • Inner Circle u Šibeniku

  Inner Circle u Šibeniku

 • Istarski dub – nekad i sad

  Istarski dub – nekad i sad

 • Max RubaDub –

  Max RubaDub – "Style & Passion"

nike

Događanja
Vijesti
9. Srpanj 2018

"Positive Vibration", novi singl za Homegrown sound

Slušaj novo
Homegrown sound su Karlo i Mia, mladi par iz Zagreba koji se bavi selektiranjem i produkcijom dub i reggae glazbe.

Od 2011. godine do danas nastupali su na brojnim događanjima kao što su Seasplash festival, Reunited u Valpovu, Lost Theory, MO:DEM, ali i na Just Dubwise večerima koje sami organiziraju od 2013.godine u raznim zagrebačkim klubovima (Attack, Masters, Funk), na kojima su ugostili i surađivali s brojnim lokalnim selektorima i soundovima, ali i s nekim pozantijim imenima kao što su O.B.F. sound system, Iron Dubz, Riddim Tuffa, Haspar, Reggaebus sound system itd.

Godine 2016. Just Dubwise se širi i na valove radija Attack te svaki četvrtak promovira nova izdanja i događaje. Istovremeno, Homegrown studio počinje s intenzivnim radom na vlastitoj produkciji. Već krajem 2017. izdaju prvo izdanje, "March Against Oppresion", u digitalnom obliku za Woodland Records, a već ovog ljeta stiže i prvo izdanje na 7" vinilu.

Radi se o singlu "Positive Vibration" za koji je glazbena podloga nastala u samim počecima, ali je nekako ostala zaboravljena dok ju Mia nije iskopala i napisala tekst za istu. Za saksofon i melodiku koju čujemo na B strani izdanja zaslužni su Beanie i Joe, članovi Conscious Youth kolektiva koji su u travnju ove godine gostovali na Just Dubwise večeri u klubu Attack. Instrumenti i vokali su snimani u Homegrown studiju gdje su odrađeni i završni miksevi, a mastering je odrađen u Pressure masteringu iza kojeg stoji Matt Martin, također član Conscious Youtha.
Tekst:   PR

Video sadržaj

Recenzije

Max RubaDub – "Style & Passion"
Jah Schulz - "A Railroad Session"
Weeding Dub - "Another Night Another Day"
Banana Zvuk - “Split Banana”
Ras Mc Bean & Soulcraft – „Reggae On A Mission“