logo-t

 • Del Arno Band objavljuje album

  Del Arno Band objavljuje album

 • Brain Damage provozao KSET kroz 20 godina svog stvaralaštva

  Brain Damage provozao KSET kroz 20 godina svog stvaralaštva

 • UNESCO dodaje reggae na popis svjetske kulturne baštine

  UNESCO dodaje reggae na popis svjetske kulturne baštine

 • Izašao prvi hrvatski riddim EP -

  Izašao prvi hrvatski riddim EP - "Bun Dem" Riddim

 • Alpha Steppa dolazi u Zagreb

  Alpha Steppa dolazi u Zagreb

 • Black Uhuru - “As The World Turns”

  Black Uhuru - “As The World Turns”

nike

Događanja
Reggae slovenija
Vijesti
26. Rujan 2018

RAW u Pločniku

Nova doza
Nakon ljetne pauze RAW se vraća u Pločnik! Sezona se otvara s dubwise sessionom za koji su zaduženi Nynah (Sisters In Roots, Dub Alibi) i Rasta Altitude Sound koji dolazi pod punom opremom.
Pločnik, 4.10.2018., besplatan upad.
Weedimo se, One Love!

Nynah
Priča počinje 2009. godine s tečajem jamajčanskih ritmova gdje bez obzira na dugogodišnje slušanje reggae glazbe, prvi put počinje svirati i stvarati muziku i razumijevati čari Nyabinghi ritma i poruke. Također kroz dugogodišnje bavljenje Capoeirom Angolom gdje je muzika jedna od glavnih baza te vještine, pjeva i svira razne perkusije kao što je berimbao, klave, defovi, bubanj itd. Godine 2015. godine počinje nastupati kao selektorica. Ovisno o programima i festivalima na kojim nastupa, kombinira razne žanrove reggae kulture i ako se pruži prilika možete čuti i afro brazilske ritmove, hip hop beatove i chill glazbu. Festivali poput Welcome Spring na Strossmayerovom trgu, Wind Festivala na Jarunu i Casual Monday programa u Mastersu dopuštaju takvu slobodu izražavanja i izvan reggae kulture koja je primarna ovoj selektorici. Nynah je jedna od osnivačica Sisters in Roots kolektiva koji djeluje od 2015. godine i od tada okuplja ženske selektorice unutar reggae programa kluba Masters. Cilj kolektiva je poticanje i povezivanje žena u reggae glazbi.
2017. počinje muzičku suradnju s Kiwijem pod zajedničkim imenom Dub Alibi i od tada sviraju u klubu Masters te su imali nastupe na Harteri u Rijeci i festivalu Zagreb Tribes na Jankomiru. Na ljeto 2018. godine, spletom okolnosti, preuzima organizaciju Reggae utorka u Mastersu u suradnji s Keso Selecta gdje je naglasak na okupljanu i raznovrsnosti izvođača reggae kulture.

Rasta Altitude Sound
Rasta Altitude Sound (R.A.S.) aka Keso Selecta je mladi reggae/roots/dub/steppers/dancehall izvođač koji promovira rasta kulturu, jedinstvo i ljubav. Njegov stil se može opisati kao kombinacija starijih izdanja s novim ukomponiranih s veselim zvukovima dub sirena.
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"
Max RubaDub – "Style & Passion"
Jah Schulz - "A Railroad Session"
Weeding Dub - "Another Night Another Day"