logo-t

 • Devet godina Reggae hr-a

  Devet godina Reggae hr-a

 • Brain Damage snimio album u Kolumbiji

  Brain Damage snimio album u Kolumbiji

 • Outlook je i dalje top

  Outlook je i dalje top

 • Johnny Clarke:

  Johnny Clarke: "I danas živim i stvaram u Kingstonu, to je moj dom"

 • Inner Circle u Šibeniku

  Inner Circle u Šibeniku

nike

Događanja
Vijesti
9. Listopad 2018

Brain Damage snimio album u Kolumbiji

Izlazi za Jarring Effects
Na inicijativu Frédérica Péguillana Brain Damage prvi put nastupio je u Kolumbiji, u sklopu Télérama Dub festivala 2016. godine. Nepokolebljivom predanošću Macky Ruffa i La Gaitane, koje podržavaju umjetnici i mnogi sociokulturni koordinatori, kao kolektiv su svakodnevno bili angažirani prema mladima u zabačenim općinama Bogote. Zajedničko stvaranje bilo je odmah na stolu, a plodne studijske sesije s netipičnim umjetnicima tog grada spontano su se realizirale. Godinu dana kasnije, uz potporu Jarring Effectsa, Martin Nathan vraća se u Bogotu u sklopu projekta "France-Colombia Year", s čvrstom namjerom da završi projekt u pratnji Romain Etiennea (Item Collective) - fotografa iz Lyona  - za originalnu i suptilnu ilustraciju ove avanture. 

Pioniri kao što su Javier Alerta Kamarada ili Kontent Thug, koji su u devedesetima prvi put donijeli reggae i hip-hop u Kolumbiju i Jimena Angel, pop ikona s glasom svjetske klase ušli su u studio zajedno s Macky Ruff i La Gaitanom kako bi napravili militantne himne za novi album Brain Damagea. Na snimanjima su sudjelovali brojni glazbenici s udaraljkama, trombonisti, flautisti, harfovi i marimba svirači, a svi oni imaju znanje o pretcima i kulturnoj raznolikosti koja je karakteristična za ovu zemlju.

Novi album Brain Damage "¡Ya No Màs!" pliva protiv plime. Očekuju nas latino balade, nevjerojatne fuzije između digitalnih tehnika i stoljetnih tradicija, sjajna estetika kako bi se istakli sirovi i potresni tekstovi: svi sastojci za novi album jedinstveni su i govore o kontrastu kulturnih blaga zemlje kao i o svakodnevnoj životnoj oštrini. "¡Ya No Màs!" izlazi 19. listopada za Jarring Effects, a Martin Nathan kao Brain Damage dolazi u KSET 29. studenog predstaviti novo izdanje. 
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Max RubaDub – "Style & Passion"
Jah Schulz - "A Railroad Session"
Weeding Dub - "Another Night Another Day"
Banana Zvuk - “Split Banana”
Ras Mc Bean & Soulcraft – „Reggae On A Mission“