logo-t

 • Bun Dem Riddim EP

  Bun Dem Riddim EP

 • Del Arno Bend -

  Del Arno Bend - "Ako ne znaš šta da radiš"

 • Nova dub/reggae večer na A Weekend Block Partyu

  Nova dub/reggae večer na A Weekend Block Partyu

 • Novo izdanje AmpliFyah Musica

  Novo izdanje AmpliFyah Musica

 • Alpha Steppa napravio potres u Željezničaru

  Alpha Steppa napravio potres u Željezničaru

 • Beogradski FC Apatride Utd predstavio novi album

  Beogradski FC Apatride Utd predstavio novi album

 • Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

  Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

nike

Događanja
Vijesti
15. Studeni 2018

Izašao prvi hrvatski riddim EP - "Bun Dem" Riddim

w/ Queen Omega, Anja G & Tenna Star za AmpliFyah Music

AmpliFyah Music donosi osvježenje u obliku "Bun Dem" riddim EP-a koje obilježava suradnju s legendarnom reggae vokalisticom iz Trinidad i Tobaga, Queen Omegom! Queen Omega predstavlja svoju iznimnu vokalnu snagu u "Fyah Burning" na riddimu DR.obija. DR.obi završava 2018. godinu s "Bun Dem" riddimom na kojem možete uz Queen Omegu čuti i dvije hrvatske reggae vokalistice - Anju G ("Bun Dem") i Tennu Star iz One Dreada ("Liberation"). Hrvatski drum'n' bass producent Filip Motovunski bio je zadužen za mastering ovog izdanja, a dizajn naslovnice izradio je Genetik Dub, koji je također producent, ali u dub vodama. 

Queen Omega dolazi iz San Fernanda u Trinidadu. Potaknuta od svoje majke (kojoj odaje počast na "Mama"), kao djevojčica počela se natjecati u raznim talent emisijama. Krajem 2000. godine upoznala je producenta Mickey D-a koji ju je odveo u London što je rezultiralo njezinim debijem "Queen Omega". Slijedi nekoliko hit singlova i drugi album pod nazivom "Pure Love". Početkom 2004. godine Jet Star objavio je "Away From Babylon", treći i najuspješniji album Queen Omege. S tri albuma i odlično prihvaćenim  nastupima uživo, Queen Omega je ostavila trag za nadolazeće ženske vokale u roots reggaeu. Queen Omega je već odavno na dobrom putu stvaranja svojevrsne dosljednosti koju roots reggae nikad nije imao od strane ženskih vokalistica.

Anja G je mlada i nadolazeća pjevačica iz Zagreba koja je 2017. godine izdala svoj prvi singl "The Meaning" također s Dr.obijem. Godine 2017. nastupila je na većini važnih reggae i dub događanja u Hrvatskoj i regiji (Seasplash Festival, Dub Lab, Love & Rage (Italija) i mnoge lokalne klupske večeri u Zagrebu). Njen prvi službeni EP s dvije pjesme ("Bang!Bang!" i "Raggamuffin") izlazi na AmpliFyah Music, kao i remiksirano izdanje navedenih singlova. A za Woodland Records izlazi 7" vinil za japanskog producenta Dub Kazmana koji je snimio vokalnu verziju s Anjom G pod nazivom "Wrong System".

Tenna STAR se pjevanjem počela baviti još od malih nogu. Nakon završene glazbene škole put ju je odveo u punk vode, no vrlo brzo je otkrila ljubav prema reggae glazbi i počela pjevati u bendu One Dread u kojem djeluje i danas. Sa ženskom vokalnom sekcijom istog benda, poznatijom pod TNT vocal forces, surađuje s nekolicinom glazbenika u akustičnim projektima. Od 2016. godine do listopada 2018. pjeva s Brain Holidaysima - pionirima autorske roots reggae glazbe u Hrvatskoj. Iza nje su brojni koncerti na području Hrvatske i susjednih zemalja, a autorskim radom se počela baviti nedavno u sklopu benda One Dread te samostalno.

01. Anja G "Bun Dem" (3.06) 
02. Queen Omega "Fyah Burning" (3.09)
03. Tenna Star "Liberation" (3.07)
04. DR.obi "Dub Dem" (3.18)

 

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Bun Dem Riddim EP
Del Arno Bend - "Ako ne znaš šta da radiš"
Alpha Steppa Meets Nai-Jah - "The Great Elephant"
Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"