logo-t

 • Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

  Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

 • Che Sudaka i Gustafi obilježili dan migranata u Rijeci

  Che Sudaka i Gustafi obilježili dan migranata u Rijeci

 • Ska glazba sa stilom

  Ska glazba sa stilom

 • Alpha Steppa Meets Nai-Jah -

  Alpha Steppa Meets Nai-Jah - "The Great Elephant"

 • Del Arno Band objavljuje album

  Del Arno Band objavljuje album

 • Alpha Steppa dolazi u Zagreb

  Alpha Steppa dolazi u Zagreb

nike

Događanja
Vijesti
21. Prosinac 2018

Intubeat ft. NT Wave u Pločniku

Pleši i zasviraj
Nedjelja, 23. 12., 21-01 h, ulaz slobodan
Pločnik - Bar, Music & Lifestyle, Međimurska 21, Zagreb

Ove nedjeljne večeri u podrumu Pločnika, našem dragom Kleinu, nastupa Intubeat, a možda i vi s njima. U njihovu grooveu zvuk mnoštva udaraljki sljubljuje se s vibracijama žičanih instrumenata, dahom frule i titrajima glasnica.

Okvirna satnica:
21:00 h - okupljanje
22:00 h – Intubeat
23:30 h – otvoreni jam

Intubeat je sastavljen od polaznika intuitivnomuzičkih radionica Nine Orepića, isljednika vlastitih i tuđih glazbenokomunikacijskih potreba, školovanog glazbenika i raškolovanog muzičara, udaraljkaša koji je sudjelovao i u radu bendova poput RDK, Naturalne mistike, Šomazguna, Kenkedenke... Desna mu je ruka, a nekad i obje, NT Wave, multiinstrumentalist koji je svoj muzički život posvetio inovacijama i istraživanju, a naročito u intuitivnom muziciranju. Svira uz pomoć muza koje mu se s lakoćom i smješkom podaju padajući na njegovu nenametljivost, veliko srce i toplu vibru. Uglavnom žmiri.

Na svirci možete očekivati tihe i nježne dijelove kao iz neke zvučne kupke, atmosferu afričkog plemena ali i urnebesnu silinu tehnoidnih ispucavanja. I sve između i okolo. Usporavanja u kojima se pojavljuje prostor za polagane izražajne pasaže i ubrzavanja od kojih zavrije krv. U repetitivnim dijelovima možete otputovati u neki drugi svijet, a u kaotičnima napokon zaplesati divlje, bez ritma i tempa. Kako god bilo, sigurni smo da će ova večer svima donijeti jedno posebno muzičko iskustvo.

Za drugi dio, u kojem ćete se i sami moći pridružiti u svirci, Intubeatovci vam poručuju:
Bilo da ste donijeli svoj instrument ili koristite neke naše, molimo vas da uglavnom više slušate nego svirate te da svirate ono s čime se možete povezati i što vam godi. Ne brinite se za "greške". Tu su ostali da prenesu pjesmu dok vi iskušavate i igrate se. Nema krive note. Kriva može biti tek ona sljedeća. Nije važno ako "promašite" tempo, ritam ili bilo što. Važno je da ne promašite muziku. Ako i ispadnete iz ritma skupine, možda ste baš upali u svoj ritam, onaj koji vam i najviše treba. A možda će baš tada čitava skupina poći za vama i biti vam neizmjerno zahvalna za tu promjenu. Naša je muzika igra, iako zna zvučati i kao jako ozbiljna stvar.

„Ne moramo znati korake da bismo zaplesali. A kad već plešemo, koga briga za korake.”

https://soundcloud.com/ninoorepicpercussion/seasplash-2018-percussion-workshop-inventing-beba-spava-babys-sleeping
https://soundcloud.com/ninoorepicpercussion/2018-intuitive-percussion-class-celebration-performance-featuring-nt-wave-on-guitar
Tekst:   PR

Recenzije

Alpha Steppa Meets Nai-Jah - "The Great Elephant"
Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"
Max RubaDub – "Style & Passion"
Jah Schulz - "A Railroad Session"