logo-t

 • Bun Dem Riddim EP

  Bun Dem Riddim EP

 • Del Arno Bend -

  Del Arno Bend - "Ako ne znaš šta da radiš"

 • Nova dub/reggae večer na A Weekend Block Partyu

  Nova dub/reggae večer na A Weekend Block Partyu

 • Novo izdanje AmpliFyah Musica

  Novo izdanje AmpliFyah Musica

 • Alpha Steppa napravio potres u Željezničaru

  Alpha Steppa napravio potres u Željezničaru

 • Beogradski FC Apatride Utd predstavio novi album

  Beogradski FC Apatride Utd predstavio novi album

 • Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

  Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

nike

Događanja
Recenzije
Black Uhuru Official
Black Uhuru Official 2018.
1. Studeni 2018

Black Uhuru - “As The World Turns”

Ne dajte se smesti
Kao što znamo godina je 2018. i prošlo je više od četiri desetljeća od najboljih dana jamajkanske grupe Black Uhuru. Ako želite da vam Black Uhuru i dalje ostane sinonim za vrhunski reggae i bezvremenski klasik, pretražite vlastitu glazbenu kolekciju za nekim starijim uratcima. A kako projekcija Black Uhurua izgleda kroz naočale Dereka "Duckie" Simpsona, saznate ćete u “As The World Turns”. Ta vizija nalaže da bi Black Uhuru pratili glazbene trendove i podlijegali modernim efektima koji se nude u izobilju. Koji nisu ni nužno loši, samo se postavlja pitanje jesu li uvijek potrebni?
Dodatna slika 1

Album otvara naslovna pjesma “As The World Turns” koja nas uspješno uvodi u novi svijet Black Uhurua u kojem se osjete tragovi stare ostavštine, a na nju se naslanja “Spectrum” koju nose gitarske dionice. Potom album naprasno ulijeće u “Stronger” Agenta Sasca koja je nepotrebno unakažena, a vjerovatno je ta suradnja bila potkrijepljena dobrim Rasta bussinesom. Nekako nelogičnim slijedom, nadolazi poluakustična “War Crime” potkrepljena puhačkom sekcijom, a nakon poprilično dosadnog bloka koji se proteže kroz “Stand Alone” i “Betrayal”, na “Jah Guide” dolazi još jedan jamajkanski dancehall šmeker Bugle. Najavni singl albuma “Chalize” obiluje auto tune efektom no čuo je "Duckie" Simpson da je to danas moderno. Čovjeku nije bilo dovoljno da “prokurva” ime Black Uhurua pa je obradio Marleyevu “African Herbsman” u “Jamaica Herbman”, a obrada “Police & Thief” Junior Murvina je vidjela i bolje dane s The Clashom. A ako uspijete doći do kraja ovog izdanja čeka vas obrada “Emotional Slaughtera” koja se u 2018. godini nanovo zove samo “Slaughter”, a ovaj predugačak album zatvara “Live & Learn” s Prezident Brownom koja nosi elemente “Spectruma”.

Kako se okrenuo svijet, tako se okrenuo i Black Uhuru. "Duckie" Simpson lijepo se okoristio s legendarnim imenom, stoga na ovaj album ne treba gledati kao proizvod umjetnosti već kao proizvod koji isključivo podliježe glazbeno prodajnoj industriji. Ako vam se zaista sluša Black Uhuru, zamislite se u vremeplovu i vratite se u početak osamdesetih. Treba li se obnavljati nešto što nije potrebno obnavljati, nameće se tijekom slušanja cijelog albuma.
Tekst:  

Video sadržaj